Kokina çiçeği gerçekte var mı? Kokina çiçeği sulanır mı? Kokina çiçeğine nasıl bakılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kokina çiçeği gerçekte var mı? Kokina çiçeği sulanır mı? Kokina çiçeğine nasıl bakılır?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sokak satıcıları tarafından satışı başlayan kokina çiçeğin ne olduğu merak konusu oldu. En çocuk sorulan Kokina çiçeği gerçekte var mı? Kokina çiçeği sulanır mı? Kokina çiçeğine nasıl bakılır? bu soruları sizler için derledik.

1 Ocak yaklaştıkça merak edilen konuların başında kokina çiçeği gelir. Dikenli yaprakları yemiş gibi meyvesiyle dikkatleri çeken kokina çiçeğin solmaması da merak edildi. Ancak duyanların bile inanamadığı gerçek kokino çiçeğinin gerçek olup olmaması oldu. 

KOKİNA ÇİÇEK GERÇEKTEN VAR MI?

Konika çiçek gerçekte olmaan bir çiçektir. Tamamen yapay olan bu çiçek iki farklı bitkinin bir araya gelmesiyle oluşur. Tavşam memsi olarak geçen kırmızı yemişler yıl boyu hiç solmayan çalılara takılır. Bunu yapmak oldukça zordur. Dikenleri elle batmaması için kalın eldivenlerle yapılır. Tavşan memesi tam bir idrar söktürücü meyvedir. Bu yüzden alternatif tıpta sıklıkla kullanılır. En çok ise çay formunda tüketilir. Pagan ve Hristiyanların inanışına göre ise yıl boyu evde tutulması huzur ve mutluluğa neden olurmuş. Batıl inanç kategorisinde yer alan kokina çiçek yıl sonu sokaklarda satılır. 

Kokina çiçeği gerçekte var mı? Kokina çiçeği sulanır mı? Kokina çiçeğine nasıl bakılır?

KOKİNA ÇİÇEK SULANIR MI? 

Gerçek bir bitki olmamasına rağmen haftada bir iki defa sulanması lazım. Kaktüs türüyle aynı olan kokina çiçek düzenli bir bakım gerektirmez. Bunun yanı sıra güneş ışınlarına maruz kalırsa solar. Ancak güneşe maruz kalmadığı sürece eskisi gibi diri durur. Dalları hasar alırsa kokina çiçek hızla çürüyebilir. 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...