Her yemeğinize katmak isteyeceksiniz: Şifalı ot felç riskini engelliyor

Türk mutfağında özellikle de zeytinyağlı yemeklerde sık sık kullanılan dereotu her yemeğe lezzet veriyor. Lezzetin yanı sıra insan vücuduna sağladığı yararlar ise herkesi şaşırtıyor. İşte salatalar, çorbalar ve turşularda severek kullanılan dereotunun yararları...
Dereotu, Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan bir bitki olarak karşımıza çıkıyor. Salatalarda, zeytinyağlı yemeklerde, turşularda hatta çorbalarda bile sıklıkla kullandığımız bu otun yararlını duyunca çok şaşıracaksınız.
Dereotunun içinde birçok mineral ve vitamin bulunuyor. Adeta vitamin deposu olan bu bitki A, B1, B6, C, D ve E vitaminleri açısından oldukça zengin.
FELÇ RİSKİNİ ÖNLÜYOR
Dereotunun en başlıca yararlarından birisi kan şekerini düzenleyerek diyabetin yönetilmesini ve önlenmesini sağlıyor. Dereotunu sıklıkla tüketirseniz de kolestrolünüzü düşürerek kalp sağlığınızı korumuş olursunuz. En önemlisi ise sıklıkla dereotu tüketen kişilerde felç riski en aza iniyor.
Dereotunun yararlarının bunlarla sınırlı kaldığını düşünmeyin. Bu şifalı bitki aynı zamanda kalsiyum emilimini arttırarak kemik kaybı ve kemik erimesi gibi hastalıkların önüne geçiyor. Kemikleri güçlendiriyor ve vücudumuzun lif oluşumunu sağlıyor.
VÜCUDUN BAĞIŞIKLIĞI ARTIYOR
Dereotunun yapısında bulunan Antioksidan ve C vitamini dereotunun mikroplarla savaşmasında önemli bir rol oynuyor. Dereotu vücudu enfeksiyonlardan koruyan ve mikropları vücuttan uzak tutan bir vitamin deposu denebilir. Aynı zamanda da içinde bulunan vitaminlerle beraber vücudunun bağışıklığını arttırıyor.
Gaz problemi yaşayan bireyler için ise dereotu birebir besin. Şişkinlik, hazımsızlık ve gaz gibi problemler yaşıyorsanız sindiriminizi kolaylaştırmak için dereotu tüketebilirsiniz.
ADETA ANTİDEPRESAN
Dereotunun hiç bilmediğiniz bir özelliği de var. Bu bitki stres hormonu seviyesini düşürerek adeta bir antidepresan etkisi gösteriyor. Böylece rahat ve kaliteli bir şekilde uyuyabilirsiniz.