Harçlık avans nedir? Harçlık avans nasıl kullanılır?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Harçlık avans nedir? Harçlık avans nasıl kullanılır?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

KYK’dan burs ve öğrenim kredisi alan öğrenciler harçlık avans sistemi ile ilgili bilgi almaya çalışıyor. Harçlık avans nedir? gündeme geldi. Peki üniversite öğrencilerinin araştırdığı Harçlık avans ne işe yarar? Harçlık avans nasıl kullanılır? Detaylar…

2023-2024 KYK bursunun yatırılacağı tarih, burs başvuru sonuçlarıyla birlikte harçlık avans nedir? sorusu öğrenciler tarafından merak ediliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrencilerin öğrenim kredisi ve burslarını yatırdığı banka ve banka kartının sunduğu bir sistem olan harçlık avans hakkında detaylı bilgi araştırılıyor. Ziraat Bankası aracılığıyla dağıtılan KYK burs ve kredilerin harçlık avans limiti kullanılıyor. Öğrencileri bankamatik kartlarını bankadan temin edebiliyorlar. Bu noktada Harçlık avans sisteminden faydalanmak isteyen öğrencileri Harçlık avans nedir? Harçlık avans nasıl kullanılır? Sorusuna yanıt arıyor.İşte, harçlık avans hakkında detaylar…

HARÇLIK AVANS NEDİR?

Harçlık Avans, KYK’dan burs / öğrenim kredisi alan üniversite öğrencilerinin Bankkart Genç’lerine tanımlanan, hesabında para bulunmasa bile sadece alışverişlerde kullanabileceği kadar faizsiz / masrafsız bir alışveriş limitidir. Harçlık Avans limiti her yıl KYK ödemesine göre belirlenmektedir.

HARÇLIK AVANS NASIL KULLANILIR?

Harçlık Avans, Bankkart Genç’in bağlı olduğu vadesiz mevduat hesabında para kalmadığında devreye girerek  ekstra alışveriş imkânı sağlar. Harçlık avans sistemi sadece alışverişlerde kullanılabiliyor. Harçlık Avans’tan harcanan tutar, KYK burs / öğrenim kredisinden otomatik olarak tahsil edilir.

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...