Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? NASA açıkladı! 2023 güneş patlamasının etkileri nedir, ne olacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? NASA açıkladı! 2023 güneş patlamasının etkileri nedir, ne olacak?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son günlerde tüm dünyanın gündeminde yer alan Güneş patlamasının ne zaman olacağı merak edildi. Vatandaşlar ise Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? 2023 güneş patlamasının etkileri nedir, ne olacak? sorularına yanıt arıyor. NASA açıkladı!

Tüm dünyada beklenen Güneş patlamasının olup olmadığı merak edilirken vatandaşlar Güneş patlamasının üzerimizdeki etkisini de araştırıyor. Arama motorlarında aratılan Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? 2023 güneş patlamasının etkileri nedir, ne olacak? sorularının yanıtı haberimizde...

GÜNEŞ PATLAMASI OLDU MU?

NASA, beklenen Güneş patlamasının gerçekleştiğini duyurdu. 

GÜNEŞ PATLAMASI ETKİLERİ NE ZAMAN GÖZÜKECEK?

Gerçekleşen Güneş patlamasının etkilerinin yarın kendisini göstermesi bekleniyor.

Güneş patlaması oldu mu, ne zaman olacak? NASA açıkladı! 2023 güneş patlamasının etkileri nedir, ne olacak?

GÜNEŞ PATLAMASI OLURSA NE OLUR?

Güneş'in yüzeyinde meydana gelen büyük enerji patlaması Güneş patlaması olarak nitelendirilir. Güneş'in manyetik aktivitelerinden kaynaklı ortaya çıkan Güneş patlamaları, elektromanyetik radyasyon ve yüklü parçacıkların uzaya fırlatılmasıyla sonuçlanabilir.

Güneş patlaması meydana gelince olabilecek etkiler şöyle:

Elektromanyetik Radyasyon

Güneş patlamasıyla beraber gelen elektromanyetik radyasyon, radyo dalgaları, mikrodalga ve x-ışınları gibi formlarda olabilir. Bu, radyo iletişim sistemlerini etkileyebilir, uydu iletişimini bozabilir ve hatta elektrik hatları üzerinde etkiler gösterebilir.

Koronal Kütle Atılımı (CME)

Güneş patlamalarının bir sonucu olarak Güneş'ten uzaya yüklü parçacıklar da fırlayabilir. Bunlar, koronal kütle atılımları olarak bilinir (CME). Eğer bu yüklü parçacıklar Dünya'ya ulaşırsa manyetik fırtınalara yol açabilirler. Bu durumda radyoaktif parçacıkların atmosferle etkileşimi artabilir ve uydular, uzay araçları veya elektrik sistemleri üzerinde olumsuz etkiler meydana gelebilir.

Aurora

Yüklü parçacıkların atmosferle etkileşimi, kutup bölgelerinde aurora olaylarına yol açabilir. Bu, muhteşem renkli ışık gösterileri olarak görülen Kuzey ve Güney Işıkları'nın oluşmasına sebep olabilir.

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...