Gökçe Gökçen evli mi? Gökçe Gökçen kimdir, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gökçe Gökçen evli mi? Gökçe Gökçen kimdir, kaç yaşında?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP MYK üyelerinin isimleri ve kim oldukları gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in kim olduğu ve biyografisi araştırılıyor. Peki Gökçe Gökçen kimdir, kaç yaşında? Gökçe Gökçen evli mi? İşte CHP İzmir milletvekili Gökçe Gökçen’in biyografisi…

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Gökçe Gökçen’in hayatı hakkında detaylar merak edilerek araştırılıyor. CHP'li Gökçe Gökçen basın toplantılarında yaptığı açıklamalar ile dikkat çekiyor.  Gündemi yakından takip eden vatandaşlar Gökçe Gökçen’in hayatı hakkında detaylı bilgi almak için internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Peki Gökçe Gökçen kimdir, kaç yaşında? Gökçe Gökçen evli mi, hangi üniversiteden mezun? İşte detaylar…

GÖKÇE GÖKÇEN KİMDİR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen 24 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'un Bakırköy ilçesinde doğdu. 2010 yılında Galatasaray Lisesi'nden, 2014 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Programı'nda "Fransa'da Olağanüstü Hal" konulu teziyle tamamladı. Tez çalışmaları sırasında Fransa'da Montpellier Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak bulundu.

Gökçen, 2016 yılından bugüne Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak bulunmakta ve Kamu Hukuku alanında doktora tez çalışmalarını sürdürmektedir.

2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'na katıldı. CHP Bakırköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Gençlik Kolları Genel Merkez Dış İlişkiler Temsilciliği yaptı. 2015 yılında Avrupa'da sosyal demokrat ve sosyalist partilerin gençlik kollarının çatı örgütü olan Avrupalı Genç Sosyalistler'de (Young European Socialists) feminizm ve dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı seçildi.

36. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimle Parti Meclisi'ne girmeye hak kazandı. 10 Ağustos 2018 tarihinde CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanarak bu görevi yapan en genç siyasetçi oldu. 26-27 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda yeniden Parti Meclisi'ne seçilen Gökçen, 10 Ağustos 2020 tarihinde CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 1 Haziran 2023 tarihinde yapılan MYK toplantısında genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifasını sundu ve MYK'dan istifa etti. 

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Gökçen, çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...