Fetret ne demek? Fetret Devri nedir?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fetret ne demek? Fetret Devri nedir?

Hayatın İçinden Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vaniköy Camii açılışı sırasında “İstanbul'u fetret devrinden çıkartacağız." İfadelerinden sonra arama motorlarında “Fetret ne demek? fetret devri nedir?” soruları araştırılmaya başlandı. Peki, Fetret ne demek? fetret devri nedir? İşte detaylar…

Fetret ne demek? Fetret devri nedir? soruları arama motorlarında son saatlerde en çok aratılan ve merak edilen soruların başında geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Vaniköy Camii açılışı sırasında yerel seçimleri hatırlatarak “İstanbul'u fetret devrinden çıkartacağız." İfadelerini kullandı bu ifadelerin ardından arama motorlarında “Fetret ne demek? fetret devri nedir?” soruları araştırılmaya başlandı. İşte, Fetret ne demek? fetret devri nedir? sorularının cevapları….

FETRET NE DEMEK?

Fetret kelimesi sözlükte bir şeyin şiddetini kaybedip gevşemesi ve zayıflaması" anlamına gelmektedir. Fetret kelimesi fütûr masdarından isim olup "zaaf, gevşeme, gücünü ve tesirini kaybetme" mânasına gelir. Fetret kelimesi genellikle Hz. Îsâ ile Hz. Muhammed arasında geçen tebliğsiz dönem için kullanılmaktadır. Kökeni Arapça bir kelimedir. 

FETRET DEVRİ NEDİR?

Fetret Devri;

  • İki peygamber arasında peygambersiz geçen süre
  • İki padişah arasında padişahsız geçen süre
  • İki olay arasındaki süre
  • Hükûmet gücünün gevşediği bir yerde düzenin yeniden kurulmasına kadar geçen süre
  • İslam dinine göre Hz. İsa ile Hz. Muhammed arasında geçen süre

Gibi anlamlara gelmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...