Büyükçekmece Belediyesi hangi partiden? Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Büyükçekmece Belediyesi hangi partiden? Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Büyükçekme'nin Belediye Başkanı olan isim vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son günlerde arama motorlarında aratılanlar arasında Büyükçekmece Belediyesi hangi partiden? Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir? soruları yer aldı. Detaylar haberimizde...

Büyükçekmece, İstanbul ilinin batısında bulunan bir ilçesidir. Vatandaşlar arama motorlarında Büyükçekmece Belediyesi hakkında detayları araştırırken Büyükçekmece Belediyesi hangi partiden? Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir? soruları gündeme geldi. İşte detaylar...

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı görevini Hasan Akgün yapmaktadır.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI HASAN AKGÜN KİMDİR?

1957 senesinde Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya geldi. İlköğretime Adapazarı, Kaynarca’da başlayıp Florya Şenlikköy Ortaokulunda tamamlayan Akgün, 1974 yılında, Yeşilköy 50. Yıl Lisesini bitirdi. 1975 yılında Sefaköy (Küçükçekmece) Belediyesinde belediyeciliğe ilk adımını attı. 1975-1980 yılları arasında Sefaköy Belediyesinde Yazı İşleri Müdürü ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Yüksek öğrenime devam ettiğinden, eğitimini çalışma hayatı ile birlikte yürüttü.

1979 senesinde ise İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulundan mezun oldu. 1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün “Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi” konulu eğitim programlarına katılarak şehircilik ve yerel demokrasi alanında eğitim aldı. 1981 yılında, kurucuları arasında yer aldığı İstanbul Belediyesi Küçükçekmece Belediye Şube Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı görevinde bulundu. 1984 yılında, 3330 sayılı kanun ile Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi uygulamasında, Bakırköy Belediyesinin kuruluşunda ve tüm birimlerinin teşkilatlanmasında görev aldı. 1986 yılında Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Büyükçekmece Belediyesi hangi partiden? Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir?

1989-1993 seneleri arasında; Fransa, Almanya ve Belçika yerel yönetimlerinin yapılarını inceledi ve Türkiye’deki uygulamalarla mukayesesini yaparak geniş çaplı bir çalışma ortaya koydu. 1992 yılında, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde “Belediyelerin Evrensel Gelişimi ve Bütçelerinin Analizi” konulu tezi ile yüksek lisans derecesini ve 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünde “Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece” konulu tezi ile doktora derecesini aldı.  

1994 yılından itibaren 6 kez üst üste Büyükçekmece Belediye Başkanı seçilen Dr. Hasan AKGÜN evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

 

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...