Bol köpüklü soğuk kahvenin püf noktası… İçtikçe içiniz ferahlayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bol köpüklü soğuk kahvenin püf noktası… İçtikçe içiniz ferahlayacak

Hayatın İçinden Haberleri

Havalar iyiden iyice ısınınca, sıcak kahvelerin yerini soğuk kahveler almaya başladı. Yaz günlerinde siz de içinizi ferahlatmak istiyorsanız kendinize bol köpüklü bir buzlu kahve hazırlayabilirsiniz.

Sıcaktan bunalanlara mis gibi bol köpüklü bir kahvenin tarifini veriyoruz. İşte adım adım hazırlanışı ve püf noktaları...

Malzemeler

1 shot espresso ya da 1 tatlı kaşığı granül kahve
1 su bardağı soğuk süt
Dilediğiniz miktarda buz küpü
French press ya da süt köpürtücü

NASIL YAPILIR?

Evinizde espresso makinesi ya da moka potunuz varsa her zaman yaptığınız gibi espressonuzu hazırlayın. Eğer granül kahve kullanacaksanız, kahveyi bir Türk kahvesi fincanı kadar sıcak suyun içinde karıştırarak çözdürün.

Sade kahveniz hazır olduktan sonra buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü french press ya da bir süt köpürtücü ile güzelce köpürtün. French press ile sütü köpürtmek için cam hazneye koyup pistonunu hızlıca aşağı yukarı hareket ettirebilirsiniz.

Tüm malzemeler hazır olduğuna göre birleştirme aşamasına geçebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bardağı çıkarın. İçine önce dilediğiniz miktarda buz küpü koyun. Ardından üzerine hazırladığınız kahveyi aktarın. Son olarak köpürttüğünüz soğuk sütü ilave ekleyin. Şeker kullanıyorsanız ilave edip karıştırın.

Bol köpüklü soğuk kahvenin püf noktası… İçtikçe içiniz ferahlayacak

KAHVEYİ KÖPÜRTMEK İÇİN NE YAPMALI?

Kahvenin köpük köpük olması için suyun soğuk gerekli. Bu püf noktasına kahvenin köpürtülmesi için mutlaka uymak gerekiyor.

Eğer kahve yaparken kahve ve su oranı doğru ayarlanmazsa kahve köpüksüz olabilir.

KAHVEYE LİMON DAMLATILIRSA NE OLUR?

Limonlu kahve, sindirim sistemini rahatlatıp bağırsak hareketlerini hızlandırır. Bu tüketim alışkanlığı, mide problemlerini azaltarak mide sağlığınızın korunmasına yardımcı olur. Hazımsızlık ve şişkinlik gibi oldukça sık rastlanan sindirim sistemi sorunlarının da hafiflemesini kolaylaştırır.

Araştırmalara göre, uykunuzu olumsuz yönde etkileyebileceğinden kafein tüketimini akşam saatlerinde sınırlandırmalısınız. Eğer çok etkileniyorsanız, uykudan en az 4-5 saat önce kahve vb. ürünler tüketmekten kaçınmalısınız

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...