Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ISS’de görev yapacak ilk Tük Uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın uzaya gideceği tarihi açıkladı. İlk Türk astronot olan Alper Gezeravcı’nın hayatı ve kim olduğu merak ediliyor. Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Alper Gezeravcı nereli, mesleği ne?

Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğunun gerçekleşeceği tarih belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Tük Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı.

Son hazırlıklarını tamamlayan Türkiye'nin uzay yolcusu Alper Gezeravcı 9 Ocak 2024 tarihinde uzaya gidecek. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak. Bu gelişmelerle birlikte İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın kim olduğu ve biyografisi merak konusu oldu.  Peki Alper Gezeravcı kimdir,kaç yaşında? Alper Gezeravcı aslen nereli, mesleği ne? detayları...

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

Millî Uzay Programı kapsamında Türkiye’nin uzaya gidecek ilk uzay yolcuları arasında asil olarak seçilen Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979’da Mersin’de doğdu. Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünde harekât araştırması alanında yüksek lisans yaptı. Ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığında F-16 pilotu ve standardize filo akademik kol komutanı olarak görev yaptı.

Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında? Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek?

 

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...