Ahmet Dede kimdir? AHMET DEDE KAÇ MİCHELİN YILDIZI VAR? Masterchef konuğu Ahmet Dede biyografisi!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ahmet Dede kimdir? AHMET DEDE KAÇ MİCHELİN YILDIZI VAR? Masterchef konuğu Ahmet Dede biyografisi!

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef All Star’ın bu akşamki konuk şefi Michelin yıldızlı Ahmet Dede olacak. İzleyiciler yeni bölüm tanıtımı ile Salı gününün konuk şefi Ahmet Dede’nin hayatı ve biyografisini merak etti. Ahmet Dede kimdir, kaç yaşında,nereli? Şef Ahmet Dede kaç Michelin yıldızı sahibi? İşte merak edilen ayrıntılar…

MasterChef All Star bu akşam 191. Bölümü ile ekranlara gelecek. Sevilen yemek yarışmasında final haftasına yaklaşılırken yarışmacılar ceket almak için kıyasıya mücadele ediyor. Masterchef bu hafta konuk şefleri ağırlıyor. Bugün yayınlanacak bölümde Masterchef konuk şef Ahmet Dede oldu.  İzleyiciler İrlanda’da yılın en iyi şefi seçilen Ahmet Dede’nin kim olduğunu merak etti. Michelin yıldızlı şef Ahmet Dede için detaylı araştırmalar hız kazandı. Peki  Ahmet Dede kimdir? Ahmet Dede kaç yaşında,nereli? İşte Masterchef konuk şefi Ahmet Dede biyografisi!

AHMET DEDE KİMDİR?

Ankara’da doğup büyüyen Ahmet Dede, 2009 Mart ayında İrlanda Dublin'e taşındı. Liseden sonra amcasının restoranında çalışmaya başlayan Ahmet Dede, 3 erkek çocuğun en küçüğüdür. Dublin'e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna giden ve şef olarak İrlanda'da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl çalışan Dede, daha sonra gittiği Amsterdam'da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 yıl çalıştı. Ardından Dublin'e geri dönerek Green House'da çalışmaya başlayan Dede, Norveç'te kaldığı 3 ayda sadece Norveç'te yetişen malzemelerle işleyen bir restoranda faaliyet gösterdi.Tekrar Dublin'e dönen Dede, 2017'de baş aşçı olarak 400 kişilik küçük bir kasaba olan Baltimore'daki bir restoranda çalıştı.

Ahmet Dede kimdir? AHMET DEDE KAÇ MİCHELİN YILDIZI VAR? Masterchef konuğu Ahmet Dede biyografisi!

AHMET DEDE KAÇ MİCHELİN YILDIZI VAR? 

MasterChef All Star’ın 191.bölüm Salı günü konuğu Ahmet Dede, iki kez Michelin Yıldızı'nı almaya hak kazandı. 2018 yılında ilk Michelin yıldızını alan başarılı Türk şef, İrlanda’daki Restoranı'nda yaptığı yemeklerle ikinci Michelin yıldızını aldı.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa27 Aralık 2023 09:33

Michelin yıldızını 2 kez almak harika bir başarı

Gizem27 Aralık 2023 09:32

Tabağı da çok zor ve güzeldi

Sonraki Haber Yükleniyor...