Adını ilk kez duyacaksınız: Tüyleri kökünden yok ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Adını ilk kez duyacaksınız: Tüyleri kökünden yok ediyor

Hayatın İçinden Haberleri  / Haber Merkezi

İstenmeyen tüylerden doğal bir şekilde kurtulmak mümkün. Karınca yumurtası yağı tam da bu noktada imdadınıza yetişiyor. Peki, karınca yumurtası yağı ne sıklıkla ve nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Sürekli olarak çıkan ve sizi rahatsız eden kıllarınızdan şikayetçi misiniz? O halde belki de adını ilk kez duyacağınız karınca yumurtası yağını deneyebilirsiniz. Son dönemde oldukça popüler olan bu ürün hakkında gelin detaylara bakalım.

Karınca yumurtası yağı, doğal bir ürün olarak sağlık ve kozmetik alanında sıklıkla kullanılır. Geleneksel uygulamalara bakıldığında da kullanımına sıklıkla rastlanan bu yağ tüyler alındıktan sonra sürüldüğünde, sonrasında çıkan kılları seyrelterek azalttır. Bu yağın doğru şekilde kullanıldığında tüylenmeyi azalttığı, hatta bitirebildiği dahi söylenir ve en çok bu özelliği sebebiyle tercih edilir.

İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde cilt ürünleri içerisinde de yerini alarak güzellik sektörüne yeni bir soluk getiren bu yağ, kırışıklık azaltması yönüyle de ön plana çıkar. 

KARINCA YUMURTASI YAĞI NEDİR?

Karınca yağı, karıncaların yumurtalarından yapılan hayvansal bir yağdır. Yumurtadaki yağların çıkarılmasıyla elde edilir. Alternatif tıpta oldukça sık kullanılan bu yağın cilt problemleri başta olmak üzere pek çok şeye iyi geldiği iddia edilir. Bu yağ içeriğinde bulunan antioksidanlar ve çeşitli bileşenler ile cilde nem kazandırarak kırışıklıkları engeller.

Aynı zamanda eklem ve kas ağrılarına da iyi geldiği düşülen karınca yağı her insanda aynı etkiyi bırakmayabileceğinden doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Her insanın cilt yapısı değişiktir. Bu nedenle bazı geleneksel uygulamalar çeşitli reaksiyonlara sebebiyet verme ihtimali vardır. Uzman birinin görüşleri alınarak kullanım sağlanması daha doğru ve sağlıklı olur. 

KARINCA YAĞI NEYE İYİ GELİR?

Karınca yağı kullanımının iyi geldiği ve kullanıldığı onlarca alan bulunur. Gelin bu alanlara beraber bakalım;

-Karınca yağının minik hareketlerle cilde yayılarak uygulanmasının nemlendirici bir etki sağlar.

-Romatizma gibi eklem ağrılarında da kullanılan bu yağ ağrıları hafiflettir.

-Egzama ve benzeri cilt hastalıklarını iyileştirici etkisi olduğu savunulur.

-Kıllar alındıktan sonra o bölgeye karınca yağı ile masaj yapılması kılların seyrek ve az çıkmasını sağlar.

-İltihap kapmış bölgelere uygulandığında iltihabı kurutarak yok ettiği iddia edilir.

Ancak bu yağ için bilimsel veriler sunmak oldukça zordur. Bunun temel sebebi bu alanda yapılmış pek fazla araştırma makalesi bulunmamasıdır. Bu veriler tamamen geleneksel yöntemlere dayanarak söylendiğinden kullanmak veya kendi üzerinde uygulamak isteyen kişilerin bir uzmandan yardım alması önerilir. Bu sayede zararsız ve doğru bir kullanım sağlanmış olur.

KARINCA YAĞI NASIL KULLANILIR?

Karınca yağı alternatif tıpta çeşitli amaçlara yönelik sıklıkla kullanılan bir yağdır. Kullanımı herkeste aynı etkiyi bırakmayacağından öncesinde küçük bir bölgede test edilmesi önemlidir:

-İlk olarak bu yağın uygulanacağı olan bölgenin temizliğinden emin olunmalıdır. Özellikle kıllardan arındırılmış olması gerekir. 

-Daha sonra yeterli miktarda uygulanarak dairesel hareketlerle bölgede emilmesine yardım edilir.

-Etkinin tam anlamıyla sağlanması ve gözle görülebilmesi için düzenli kullanımda bulunulması gerekir.

- Aksi takdirde yapılan uygulama bir şeye yaramaz ve vakit kaybına neden olur. 

Yine de kullanmadan önce bir uzmana danışılması her konuda olduğu gibi burada da en önemli şeylerden biridir. 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...