2 Ocak tatil mi? 2 Ocak Salı günü okullar tatil edilecek mi? Yılbaşı tatili kaç gün?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2 Ocak tatil mi? 2 Ocak Salı günü okullar tatil edilecek mi? Yılbaşı tatili kaç gün?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2024 yılına geri sayım başlarken 1 Ocak ve 2 Ocak tarihinin tatil olup olmadığı gündeme gelen konular arasında. Yılbaşı (1 Ocak) bu sene pazartesi gününe, 31 Aralık gecesi ise pazar gününe denk gelecek. Veliler ve öğrenciler yılbaşı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. 2 Ocak'ta okullar tatil mi? araştırmalar hız kazandı. Peki 2 Ocak 2024 tatil mi? 2 Ocak Salı günü okullar tatil edilecek mi?

Aralık ayının son haftasına gelinmesiyle yılbaşı tatili için planlar yapılmaya başladı. 2 Ocak tatil mi sorusu, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yılbaşı gecesinin pazar gününe denk gelmesinden olmasından dolayı, kamu kurumları zaten kapalı olacak. Peki, 1 ve 2 Ocak tatil mi, kamu kurumları açık mı? Yılbaşı tatili kaç gün olacak? Okullar 1 Ocak ve 2 Ocak’da tatil edilecek mi? İşte, öğrenci ve velilerin yakından takip ettiği yılbaşı tatili hakkında ayrıntılı bilgiler.

2 OCAK TATİL Mİ, SALI GÜNÜ OKUL VAR MI?

1 Ocak'ın resmi tatil olmasından dolayı kamu kurumları kapalı olacak. Bu nedenle okullar da 1 Ocak Pazartesi günü tatil olacak. Okullar 2 Ocak’ta tatil olmayacak. Öğrenciler 2 Ocak Salı günü ders başı yapacaklar.

1 OCAK TATİL Mİ?

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla 1 Ocak  2024 Pazartesi günü okullar tatil olacak.

31 ARALIK TATİL Mİ?

 31 Aralık resmi tatil değil. Ancak bu sene 31 Aralık tarihi pazar gününe denk geliyor. Hafta sonu tatil yapan kamu, kurum ve kuruluşları bugün tatil olacak.

YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

2024 yılında yılbaşı tatili 1 Ocak Pazartesi günü olacak. 30 Aralık Cumartesi ve 31 Aralık Pazar günü ise resmi tatiller arasında yer almıyor.  31 Aralık gününün bu yıl pazar gününe denk gelmesi nedeniyle hafta sonu tatili olarak idrak edilecek. Hafta sonu tatil yapan kamu, kurum ve kuruluşları tatil olacak.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...