Safir dizisinin konusu gerçek mi? Safir dizisi nerede çekiliyor? Ekranlara yeni soluk geldi

Televizyon ekranlarında ilk bölümüyle 4 Eylül Pazartesi akşamı yayımlanan Safir dizisi televizyon dünyasına damga vurdu. Milyonların beğenisini kazanan Safir'in oyuncu kadrosu merak edilirken, dizinin nerede çekildiği de sorulan sorular arasında yer aldı. Yönetmen koltuğunda Semih Bağcı’nın oturduğu ve drama türünde yayımlanan Safir dizisine ilişkin tüm detaylar belli oldu.
Diziseverler ilk bölümüyle 4 Eylül Pazartesi akşamı saat 20:00’da yayımlanan ve büyük ilgi gören Safir dizisine ilişkin detayları araştırıyor. İlhan Şen, Özge Özyağız, Burak Berkay Akgül, İpek Tuzcuoğlu gibi yıldızı parlayan oyuncuların kadrosunda yer aldığı Safir dizisi drama türü sevenlerin vazgeçilmez adresi oldu. Kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran Safir dizisine ilişkin bütün detaylar araştırılıyor.
SAFİR KONUSU GERÇEK Mİ?
Her hafta pazartesi akşamı yeni bölümüyle ATV ekranlarında yayımlanması beklenen Safir dizisinin uyarlama olduğu biliniyor. Diziyi takip edenleri bu haber üzse de nefes kesen senaryosuyla milyonları ekranları başına kilitlemeyi başardı.
Safir’in konusu ise atv.com.tr’de yer alan bilgiye göre şu şekilde:
Kapadokya'nın ileri gelen ailelerinden Gülsoylar, büyük oğulları Ateş'in Amerika'dan dönüşüyle bir araya gelirler. Babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybeden Ateş, dedesi Ömer'in ezici otoritesine boyun eğmeyerek evden ayrılmış, uzun yıllar sonra annesi Gülfem'in isteği üzerine erkek kardeşleri Yaman ve Okan ile beraber dedesinden aile şirketlerini devralıp büyütmek üzere evine geri dönmüştür. Ateş, Yaman ve Okan için artık birlik olmak vaktidir.
Yaman abisinin dönüşüyle sevgilisi Feraye'ye evlenme teklif etmeye karar verir. Feraye annesini küçük yaşta kaybetmiş; babası Muhsin, abisi Çetin, yengesi Nesrin, yeğeni Eren, üvey annesi Cemile ve onun kızı Aleyna ile birlikte yaşayan, üniversite son sınıf öğrencisi umut dolu genç ve güzel bir kızdır. Babası Muhsin uzun yıllardır Gülsoyların yanında çalışmaktadır. Yaman ile çocukluklarından beri herkesten saklı ilk aşklarını yaşıyorlardır. Yaman daha küçük bir çocukken annesi Gülfem'den aile yadigari Safir yüzüğü gizlice alarak Feraye'ye evlenme teklif emiştir. Feraye ve Yaman her şeyi göze alarak büyük aşklarını itiraf edip evlenmek için gün sayarken yaşanan bir trajedi bütün dengeleri bozar.
Feraye'nin doğum günü gecesinde Yaman'ın kardeşi Okan'la başına gelen felaket, tehlikelerle dolu bir açmaza dönüşerek herkesin hayatını alt üst eder. Feraye ve Yaman aşk, ihtiras, tutku, intikam ve zorbalık sınavlarıyla dolu tehlikeli yollarda kaybolmak üzere kalırlar.
Ateş ise sevdiği herkesi ve ailesini korumak için aldığı radikal kararlarla hem yeni düşmanlar kazanacak hem de kardeşlerini karşısına alacaktır…
SAFİR DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?
Safir dizisi Kapadokya’da çekiliyor. Kırşehir, Niğde, Kayseri ve Aksaray illerine yayılmış bir bölge olarak bilinen Kapadokya bugüne kadar çok sayıda diziye ev sahipliği yaptı.
SAFİR OYUNCU KADROSU KİMLER?
Safir dizisinin oyuncu kadrosu ve oynadığı karakterler ise şu şekilde:
- İlhan Şen (Ateş),
- Özge Yağız (Feraye),
- Burak Berkay Akgül (Yaman),
- İpek Tuzcuoğlu (Gülfem),
- Erkan Bektaş (Vural),
- Müfit Kayacan (Ömer),
- Nur Yazar (Cemile),
- Can Bartu Arslan (Okan),
- Gizem Sevim (Aleyna),
- Münir Can Cindoruk (Çetin),
- Serdar Bordanacı (Muhsin),
- Sevda Baş (Nesrin),
- Selin Işık (Bade),
- Efe Taşdelen (Bora),
- Serkan Taştemur (Bekir)
- Can Remzi Ergen (Melih),
- Aleyna Çalışkan (Damla),
- İlda Özgürel (Hazal)
BUGÜNE KADAR KAPADOKYA’DA HANGİ DİZİLER ÇEKİLDİ?
- Asmalı Konak (2002-2003)
- Yılanların Öcü (2009-2010)
- İnadına Yaşamak (2011-2013)
- Hayat Devam Ediyor (2012-2014)
- Yer Gök Aşk (2011-2014)
- Kapadokya Düşleri (2013-2014)
- Son Ağa (2014-2015)
- Dicle (2014-2015)
- Adak (2015-2016)
- Kırık Ayna (2017-2018)
- Maria ile Mustafa (2018-2019)
- Zümrüdüanka (2020-2021)
- Yargı (2021-günümüz)
- Safir (2023-günümüz)
KAPADOKYA’YA NASIL GİDİLİR?
Kapadokya'ya seyahat etmek için en yaygın yol, karayolu veya havayolu iledir. Karayolu ile Kapadokya'ya gitmek için İstanbul, Ankara veya İzmir gibi büyük şehirlerden Nevşehir'e giden otobüslere binebilirsiniz. Otobüs yolculuğu ortalama 9 saat sürüyor.
Havayolu ile Kapadokya'ya gitmek için en yakın havaalanı Kayseri Erkilet Havalimanı'dır. İstanbul'dan Kayseri'ye direkt uçuşlar bulunuyor ve uçuş süresi yaklaşık 2 saat sürüyor.
Kapadokya'ya giriş ücretsizdir. Ancak, bazı turistik cazibe merkezlerinde giriş ücreti alınıyor. Örneğin, Göreme Açık Hava Müzesi'nin giriş ücreti 50 TL, Uchisar Kalesi'nin giriş ücreti 30 TL ve Avanos'taki Ihlara Vadisi'nin giriş ücreti 20 TL.
Kapadokya'da görülmeye değer birçok turistik cazibe merkezi bulunuyor. Bunlar arasında Göreme Açık Hava Müzesi, Uchisar Kalesi, Avanos'taki Ihlara Vadisi, Ürgüp'teki Asmalı Konak, Zelve Açık Hava Müzesi ve Paşabağları yer alıyor.
Kapadokya sadece Nevşehirdir öncelikle buna bı açıklık getirelim. İkincisi ise bu şehir ağalık beylik bı şehir değil yani yok böyle bişey ve sürekli bu yönde dizi cekiliyo