Zonguldak’ta kayıp mürettebatı arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Zonguldak’ta kayıp mürettebatı arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Zonguldak açıklarında kaybolan "Kafkametler" adlı geminin 11 mürettebatını arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor. Batan kuru yük gemisinin konumuna ulaşıldı. Kayıp denizcileri bulmak için denizden ve havadan çalışma yürütülüyor.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarptıktan sonra batan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı gemideki kayıp 11 personel için gece boyunca karadan tarama faaliyeti yürütüldü. Günün aydınlanmasıyla denizden ve havadan da yeniden arama çalışmalarına başlandı. Bölgede AFAD, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve diğer ekiplerin katılımıyla kayıp personelin bulunması için karadan, denizden ve havadan çalışma yürütülüyor.

Zonguldak’ta kayıp mürettebatı arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor

KAYIP DENİZCİLER ARANIYOR

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım'da Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'ndan çıktığı sırada askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan birinin cansız bedenine 20 Kasım'da ulaşılmıştı.

Kayıp 11 mürettebatı arama çalışmaları hakkında bilgi veren AFAD Başkanı Oktay Memiş, "Yoğunlaştığımız bir bölge var. Orada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün sahil boyunca hem jandarma bölgesinde hem de emniyet bölgesinde jandarma, emniyet, AFAD ve diğer yetkililerle arama, tarama ve mümkünse kurtarma faaliyetlerine de kesintisiz olarak devam ediyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Zonguldak’ta kayıp mürettebatı arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da gece boyunca karadan devam eden arama çalışmalarının sabahleyin de dalgıçlarla birlikte yoğunlaştırılacağını aktarmıştı. Hacıbektaşoğlu, "Karadan çalışmalar aralıksız sabaha kadar devam ediyor. Yine deniz yüzeyinde devam ediyor. Dalgıç ekiplerimiz sabah gemiye dalış yapacaklar. 25-30 santimetre görüş var. Bu görüşün yarın sabah yaşam alanlarına girmeye müsaade edeceğini değerlendiriyorlar. Çalışmalar gün ağarmasıyla başlayacak." demişti.

KARADENİZ’DE KAYBOLAN YÜK GEMİSİ

Öte yandan fırtına nedeniyle ikiye bölünen ve karaya oturan Kamerun bandıralı yük gemisinin de yakıtının denize yayılmaması için ekipler, bariyer kurarak önlem aldı.

Zonguldak’ta kayıp mürettebatı arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ediyor

Kuru yük gemisi, 19 Kasım'da bölgede etkili olan fırtınada ikiye bölünmüş, kıyıya sürüklenen geminin parçası, limanın beton duvarlarına çarpmış ve kıyıdaki amfi tiyatroya zarar vermişti. Gemideki yabancı uyruklu 13 personel, ekiplerce tahliye edilerek Ereğli Öğretmenevi'ne yerleştirilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...