Zonguldak'ta batan Türk gemisi KAFKAMETLER bulundu mu, son durum nedir? SON DAKİKA Türk gemisinde kaybolanlar kim?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zonguldak'ta batan Türk gemisi KAFKAMETLER bulundu mu, son durum nedir? SON DAKİKA Türk gemisinde kaybolanlar kim?

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Zonguldak'ta yaşanan fırtına sonrası batan Türk gemisine dair detaylar araştırılmaya devam ediyor. Rusya'da İzmir Aliağa Limanı'na gidecek olan Türk gemisi KAFKAMETLER, şiddetli fırtınadan dolayı Karadeniz'de kayboldu. Zonguldak'ta batan Türk gemisi KAFKAMETLER bulundu mu? Türk gemisindeki mürettabat bulundu mu?

Zonguldak'ta batan Türk gemisi KAFKAMETLER bulundu mu, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Zonguldak Ereğlisi’nde maalesef bir gemi mendireğe çarparak parçalandı ve battı. 12 denizcimiz şu anda kayıp. Arama tarama çalışmaları devam ediyor” açıklamasında bulundu. 

ZONGULDAK'TA BATAN TÜRK GEMİSİ KAFKAMETLER BULUNDU MU?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin bulunması için fırtınanın dinmesiyle birlikte, Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti ekipleri çalışma başlattı. Ekipler, kayıp 12 personelden 1'inin Ereğli sahilinde cansız bedenine ulaştı.

BAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, “Şuanda Türkiye’nin 46 ilinde meteoroloji genel müdürlüğü uyarısıyla turuncu ve sarı kod uyarısı verildi. Yoğun yağış ve fırtına uyarısı var. Karadeniz’de özellikle Zonguldak, Sakarya bölgesinde çok yoğun bir rüzgâr var. Zonguldak Ereğlisi’nde maalesef bir gemi mendireğe çarparak battı. 12 denizcimiz şuanda kayıp. Arama tarama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara hava şartları izin vermiyor. Cumhurbaşkanımız, Bakanımıza buraya geçmesi konusunda talimat verdi” sözlerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: MENDİREĞE ÇARPARAK BATTI

Basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra iletişimin kesildiği geminin mendireğe çarparak battığını açıkladı. 

HASAR BÜYÜK, BİR GEMİ DE KAYIP 

TGRT Haber’de Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şu değerlendirmelerde bulundu: “Deniz ile karanın ilk kez birleştiğini gördüm. Denizde dalga boyları 6 metreyi geçti. Açıkta bulunan gemi dalgalarla sürüklenip karaya vurdu, ikiye bölündü, mürettebatını sağ salim çıkardık. İkinci gemi askeri limanın açıklarında en son görüldü, iletişim kesildiği belirtiliyor, çeşitli söylentiler var ancak net bir şey yok. Çatılar uçtu, ağaçlar yıkıldı, enerji kısmen kesildi, bazı bölgeler susuz kaldı ve dereler taştığı için bazı yerler su ve çamur içinde kaldı. Ekiplerimiz gece boyunca çalıştı, vatandaşımız mağdur oldu. Ölü ve yaralımız yok. Ancak kaybolduğu ve battığı iddia edilen gemide 12 mürettebat olduğu söyleniyor, bu konuda araştırmalar devam ediyor. Maddi kayıp çok fazla.” 

KAYIP MÜRETTABIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde mendireğe çarparak battığı belirlenen 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisinin 12 Türk’ten oluşan mürettebat listesi ortaya çıktı.

Kafkametler gemisinin mürettebatında Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı. Mürettebattan ise hala bir haber alınamadı.

BİR DENİZCİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan çıktıktan sonra mendireğe çarparak batan Kafkametler gemisinde görevli bir denizcinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Denizcilik Genel Müdürlüğünün X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, şu bilgi verildi:

"Karaya oturan ve iletişimin kesildiği Kafkametler gemisinde görevli bir denizcimizin naaşı kurtarma ekiplerince Ereğli sahilinde bulunmuştur. Batan gemideki diğer denizcilerimizi arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Denizcimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Başımız sağ olsun."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...