Zonguldak’ta batan geminin son yardım çağrısı ortaya çıktı: Benim işim bitti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Zonguldak’ta batan geminin son yardım çağrısı ortaya çıktı: Benim işim bitti

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Zonguldak Karadeniz Ereğli’de fırtına sonucu batan ‘Kafkametler' isimli kuru yük gemisi kaptanının son gönderdiği yardım çağrısı ortaya çıktı.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle içerisinde 12 mürettebatı ile birlikte batan yük gemisinin telsizden yardım çağrısının yer aldığı görüntüler yine bölgede bulunan bir başka gemi personeli tarafından kayda alındı.

Kaydedilen telsiz konuşmalarından Kafkametler gemisinin kaptanı, “Benim işim bitti. Şu anda mendireğe yaslamış durumdayım. Kurtarma talep ediyorum. Askeri tarafına yasladım” dedikten sonra telsiz konuşmaları sonlanırken, konuşmaları kayda alanların ise ‘Gitti batıyor gemi' ifadesi de görüntülere yansıdı.

KAYIP MÜRETTEBATI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Türk bandıralı Kafkametler'in kayıp 10 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Gemi kazasının beşinci gününde Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti, AFAD, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ekipler karadan, denizden ve havadan tarama yapıyor. 42 dalgıç, 30 santimetreye düşen görüş mesafesine rağmen geminin üzerinde ve çevresine dalış yaparak, kayıp 10 mürettebata ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

NE OLMUŞTU?

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşanan fırtına sonucu batan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ isimli kuru yük gemisi battı. 19 Kasım’da kayıplara karışan gemide 12 Türk mürettebat bulunuyordu. Arama çalışmaları devam ederken iki mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Gemi aşçısı Metin Uslu’nun cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulundu.

Yeri belirlendikten sonra aramaların 42 dalgıç tarafından sürdürüldüğü çalışmaların beşinci gününde kara ve su altı görüntüleme cihazı ile yapılan tespit sonucu bir mürettebatın daha cansız bedenine ulaşılarak çıkarılmıştı. Cansız bedeni çıkarılarak Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırılan mürettebatın yapılan kimlik tespiti sonucu 72 yaşındaki usta gemici İsmail Kaptan olduğu tespit edildi.

Diğer yandan kayıp 10 mürettebatında bulunması için çalışmalar devam ederken, bölgeye Sonar sistemiyle donatılan savaş gemileri ile SAT komandoları da sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...