Ziynet eşyaları güvence altında

- Güncelleme:
Ziynet eşyaları güvence altında

GÜNDEM Haberleri

Deprem sebebiyle yıkılan binalarda arama ve kurtarma çalışması sırasında bulunan ziynet eşyaları, tutanak tutularak polise teslim ediliyor.

MAHMUT ÖZAY VE FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bulunan altın ve para gibi değerli eşyalar da muhafaza altına alınıyor. 

Ziynet eşyaları güvence altında

Her hasarlı veya yıkılan binanın başında emniyet ekipleri bulunuyor. Ekipler, arama çalışmaları bitene kadar enkazların yanından ayrılmıyor. Moloz kaldırma çalışmaları sırasında bulunan ziynet eşyalarının kaybolmaması için mesai harcanıyor. Belirlenen merkezlerde toplanan değerli eşyalar, savcılığın talimatıyla kayıt altına alınıyor. 
Değerli eşyaların Adıyaman İl Emniyet, Yeşilyurt Polis Merkezi, Altınşehir Polis Merkezi ve Adıyaman Valiliğinde bulunan birimlere getirilmesi isteniyor. Adıyaman’daki teslim noktalarında ziynet eşyalarının yanı sıra para dolusu kasalardan tablet, telefon ve bilgisayara kadar çok sayıda eşyanın bulunduğu belirtiliyor. 

TEYİT YÖNTEMİ KULLANILIYOR

Yalan bilginin önüne geçmek ve eşyaların doğru kişiye teslim edilmesi için ekipler birçok teyit yöntemini kullanıyor. Ziynet ve değerli eşyalar, savcılıktan çıkacak kararın ardından aile bireylerine teslim edilecek. Sahibi çıkmayan eşyalar ise hazineye kalacak.

Ziynet eşyaları güvence altında

GERİYE HATIRALAR KALDI

Adana Merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi’nde yıkılan 12 katlı Zeray Apartmanı’nın enkazından çıkan kartpostal, oyuncak ve kişisel eşyalar duygu dolu anlar yaşattı. Yaşlı gözlerle enkaz alanını tarayan depremzedelerin yaşadıkları endişe yüzlerinden okunuyor. Yıkılan apartmanın çevresindeki binalara girişlere izin verilmiyor. Buna rağmen bazı hane sakinleri kimlik, kıyafet ve zaruri ihtiyaçları için kısa süreli de olsa evlere girip çıkıyor.

Ziynet eşyaları güvence altında Öte yandan Hatay’a, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden desteğe giden maden işçileri, arama kurtarma çalışmalarında onlarca kişiyi enkazdan sağ çıkardı. Kütahyalı madenciler, çalışmalar sırasında enkazda buldukları para, altın ve değerli eşyaları toplayarak güvenlik güçlerine tutanak karşılığı verdi. Kahramanmaraş’ta da bekçiler, enkaz altında buldukları ziynet eşyalarını polis ekiplerine teslim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...