Ziya Bandırmalıoğlu davasında ‘nefsi müdafaa’ kararı! Susurluk’un kilit isminin öldürüldüğü Kalamış çatışmasında yeni gelişme...

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
- Güncelleme:
Ziya Bandırmalıoğlu davasında ‘nefsi müdafaa’ kararı! Susurluk’un kilit isminin öldürüldüğü Kalamış çatışmasında yeni gelişme...

GÜNDEM Haberleri  / NTV

Susurluk hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürüldüğü Kalamış çatışmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan arasında yaşanan 25 milyon dolarlık yat anlaşmazlığında Çakır kardeşler için istenen ceza belli oldu. Bandırmalıoğlu ve Arslan’ı öldüren Çakır kardeşlerin ‘nefsi müdafaa’ gerekçesiyle mayıs ayında 2 yıl 8 ay hapis cezası aldıkları ortaya çıktı.

Kalamış çatışmasında verilen cezalar belli oldu. İstanbul Kadıköy’de bir restoranda yat yüzünden çıktığı iddia edilen çatışmada Susurluk hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu hayatını kaybetmiş, dava 2 yıl boyunca sürmüştü. Eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu’nun ölümüne ilişkin yargılanan 2 sanık için karar verildi. Mahkeme sanıklara nefsi müdafaa ile öldürmek suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

ZİYA NANDIRMALIOĞLU DAVASINDA KARAR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Fuat ve Ayhan Çakır kardeşlerin, Bandırmalıoğlu ve Arslan’ı "kast olmadan sınırı aşan nefsi müdafaa" ile öldürdüklerini belirterek, sanıklara 2 yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Çakır kardeşler bu kararla cezaevinden tahliye edildi.

Ziya Bandırmalıoğlu, Ankara JİTEM Davası'nda eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin, eski MİT'çi Korkut Eken ve Ayhan Çarkın'ın da aralarında bulunduğu eski özel harekat polisleriyle birlikte yargılandı.

Eski MİT'çi Tarık Ümit'in kaçırılması ve öldürülmesi, Behçet Cantürk'ün öldürülmesi gibi eylemlerle suçlanan Ziya Bandırmalıoğlu 26 Ocak 2013'te tutuklanmış ve 27 Kasım 2013'te tahliye edilmişti. Ziya Bandırmalıoğlu, 1997'de görülen Susurluk Davası'nda, 13 sanıkla birlikte yargılanmış, 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Susurluk Davası hükümlüsü eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu İstanbul'da iki yıl önce 25 milyon dolarlık yat anlaşmazlığı nedeniyle çıkan çatışmada hayatını kaybetmişti.

Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan, aralarında 25 milyon dolarlık yat anlaşmazlığı bulunan Fuat Çakır ve kardeşi Ayhan Çakır ile buluşmuştu. Anlaşma sağlanamayınca 2 grup arasında silahlar konuşmuştu.

Bandırmalıoğlu ve Arslan bir anda ayağa kalkarak ateş etmeye başladı. Fuat Çakır elinden silahını aldığı Bandırmalıoğlu'na ve Arslan'a ateş etti, ortalık bir anda savaş alanına döndü. Bandırmalıoğlu ve Arslan olay yerinde hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...