'Zillet değil Millet'

Düzenleyen:
'Zillet değil Millet'

GÜNDEM Haberleri

“O gece meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde tarihî bir konuşma yaptı. 15 Temmuz gecesi sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösterenlere şükranlarını sunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“O gece sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. İnanın bana vatan uğruna verilen mücadelede bu rütbelere ulaşabilmek her zaman yakalanabilecek, her zaman elde edilebilecek bir ayrıcalık değildir. 15 Temmuz gecesi sokakları ve meydanları dolduran kardeşlerimizin her birinin vatanımızın, demokrasimizin, özgürlüğümüzün korunmasında katkısı vardır, payı vardır. Onun için diyorum ki 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. 15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Aynı gece Türkiye'nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandılar.

'Zillet değil Millet'

Şimdi bugün burada Genelkurmay Başkanıyla, Cumhurbaşkanıyla, iktidarı-muhalefetiyle, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya işte bu görüntü inanın bana ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir. Bu manzara Türkiye'dir. Tüm renkleriyle, bağımsızlığına ve geleceğine yönelik atılan bu adımlar çok önemli. Bu geleceğe yönelik adeta vatanımıza sahip çıkmanın ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin, ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır. FETÖ terör örgütünün milletimizin dini hassasiyetini, merhametini, iyilik ve yardımlaşma duygularını istismar ederek elde ettiği bütün imkanları milletimizin emrine vereceğiz. Şayet darbe başarılı olsaydı bin yıldır bizim olan bu coğrafyanın kimlere altın tepsi içinde sunulacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, Meclis'ten gelen böyle bir kararı peşinen ifade ediyorum, onarım.” 

'Zillet değil Millet'

Erdoğan, demokrasi nöbetlerine Çarşamba günü nokta konulacağını da açıkladı.

HEP BİRLİKTE EL ELE YENİ BİR GELECEĞE

Bütün Türkiye’nin özlemle beklediği görüntü dün Yenikapı’da hayata geçti. Siyaseten birbirini kıyasıya eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli miting öncesinde kuliste bir araya geldi, çay içip sohbet etti. Liderler, mitingin sonunda da sahnede milyonları hep birlikte selamlayarak bütün dünyaya güçlü bir mesaj verdi.

'Zillet değil Millet'

"ŞEHİTLERİMİZİN HESABINI SORACAĞIZ"

Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddeleri işgal etti. Asker kıyafetindeki teröristler silahlarıyla millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız milleti meydanlara davet etti. Kurtuluş Savaşı’nda destan yazan bu millet, 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz İkinci Kurtuluş Savaşı’dır. Güya Türk askeri kılığına girip, topraklarımızı işgal edeceklerdi. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir. Siyasette meydana gelen bu birlikteliği bozmayacağız, uzlaşmayı işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi milletimizle siyasi partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz, terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İntikam duygusuyla değil adaletle hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütü mensuplarının şehitlerimizin gazilerimizin hesabını soracağız. Terör örgütü lideri FETO Türkiye’ye gelecek hesabını verecek. Tankların önüne göğsünü siper eden, tankların önüne yatan, gençlerimizi kadınlarımızı yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun millet size minnet borçludur. Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak.

'Zillet değil Millet'

"DARBELERİ TARİHE GÖMDÜK"

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da konuşmasında şunları kaydetti: Ay yıldızlı bayrağımız altında tek millet, tek devlet ve tek vatan şuuru ve inancı içinde olduğumuzu haykırmak ve darbeleri tarihe gömdüğümüzü bütün dünyaya duyurmak için bir aradayız. Bundan sonra hiçbir güç darbeye teşebbüs edemeyecektir, darbeler tarihi sona ermiştir. 

'Zillet değil Millet'

GÖRMEZ ŞEHİTLERİMİZE DUA ETTİ

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan dev mitingde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez 15 Temmuz gecesi demokrasimiz için şehadet şerbetini içen şehitlerimiz için, yaralanan gazilerimiz için milletimizin birliği ve bütünlüğü için, vatanımızın selameti için dua etti.

'Zillet değil Millet'

"DEMOKRASİMİZ DAHA DA GÜÇLENMELİ"

FETÖ terör örgütü, ordunun içinde, yargının içinde, devletin her kademesinde yuvalandı. Biz buna daha önce ‘F tipi örgütlenme’ diyorduk. Adalet istiyoruz ve bunu mahkemede tecelli ettireceğiz. Eğer bir hakim vicdanıyla değil, Pensilvanya’dan aldığı talimatla karar veriyorsa o hakim, hakim değil, o mahkeme de mahkeme değildir. Demokrasinin güçlenmesi için mutlaka ama mutlaka sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir. Çocuklarımız irfanı hür, vicdanı hür, fikri hür yetişmeli. 15 Temmuz’da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi hep birlikte bırakmış olacağız. Camiye kışlaya adliyeye siyaseti sokmayalım.

'Zillet değil Millet'

"15 TEMMUZ GİRİŞİMİ BİR İSTİLA HAMLESİYDİ"

Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiydi. Mondros’ta çerçevesi çizilip Sevr’de dayatılan imha planları, 15 Temmuz’da yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Zalimler, hainler, emperyalizmin maşaları, bu defa Türk askeri kılığına girdiler, milletin silahını yine millete çevirdiler. Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya’dan beddua, nefret söylemleriyle Türkiye’ye ‘vur’ emri verdi. İblis’e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye’nin kalbine nişan aldı.

'Zillet değil Millet'

"FETÖ TERÖRİSTLERİ TSK'YA KARA BİR LEKE SÜRDÜLER"

Mitinge kuvvet komutanlarıyla katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da bir konuşma yaptı. Kürsüye çıkarken “Türkiye seninle gurur duyuyor” ve “En büyük asker bizim asker” sloganları atılan Akar şunları söyledi: 15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış, bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüştür. Bu hainler en ağır şekilde cezalandırılacak.

'Zillet değil Millet'

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...