Zeytinlik tasarısı geri çekiliyor

Düzenleyen:
Zeytinlik tasarısı geri çekiliyor

GÜNDEM Haberleri

Hükûmet, sanayi üretim paketinde yer alan zeytinliklerle ilgili düzenlemeden geri adım attı.

TBMM Bürosu ANKARA
Hükûmet, sanayi üretim paketinde yer alan zeytinliklerle ilgili düzenlemeden geri adım attı. Önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulunda görüşülecek olan Sanayi Üretim Paketinde yer alan bu düzenlemenin bulunduğu madde, ilgili komisyona geri çekildi. AK Parti kurmayları, üretim paketinin bu düzenlemeden bağımsız olarak yasalaştırılacağını dile getirdi.
AK Parti grup yönetim kurulunun dün TBMM’de yapılan toplantısında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, muhalefetin iddia ettiği gibi zeytinliklere sanayi tesisi kurulmayacağını, buradaki amaçların yatırımları artırmaya dönük olduğunu dile getirdi. Daha önceki bu dönemlerde, bu düzenlemenin 7 kez daha geldiğini, ancak her seferinde geri adım atıldığını hatırlatan Canikli’ye, AK Parti milletvekilleri “Madem öyle her seferinde niye geliyor ve niye geri çekiliyor? Kamuoyunda farklı bir algı oluştu. Biz bu konuda seçim bölgelerimizde zor durumda kalıyoruz” diye karşılık verdi. Toplantıda yapılan değerlendirmelerden sonra, tasarıdan zeytinliklerle ilgili düzenlemenin komisyona geri çekilmesi konusunda görüş birliği oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu hafta içinde yaptığı MYK toplantısında, konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti.
Toplantıda, Sanayi Üretim Paketi ve Anayasa değişikliği kapsamında yeni yapısına kavuşan HSK ile ilgili 40 civarında maddeden oluşan uyum düzenlemesinin yasalaştırılmasından sonra Meclis’in 15 Temmuz’a kadar ara vereceği konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...