Zengilan Uluslararası Havalimanı tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev açılışını yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zengilan Uluslararası Havalimanı tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev açılışını yaptı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in açılışını yapacağı Zengilan Uluslararası Havalimanı 1,5 yılda tamamlandı. Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ikinci havalimanının açılışını iki lider gerçekleştirdi

Azerbaycan'ın Türkiye'nin büyük desteğiyle Ermenistan'ın işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ'da tarihi bir açılış gerçekleşti. Azerbaycan'ın kısa bir sürede tamamladığı Zengilan Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan'a Zengilan Havalimanına inen ilk devlet başkanı oldu. 

ERDOĞAN AZERBAYCAN'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile Azerbaycan'ın Zengilan şehrine geldi.

Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarında Türk firmalarının da katkılarıyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Zengilan Uluslararası Havalimanı'na indi.

Zengilan Uluslararası Havalimanı tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev açılışını yaptı

Zengilan Uluslararası Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Erdoğan'a Zengilan Havalimanına inen ilk devlet başkanı oldu. 

ZENGİLAN HAVALİMANI'NA İNEN İLK DEVLET BAŞKANI

Zengilan Uluslararası Havalimanı 1,5 yılda tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengilan Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, yapımı tamamlanan havalimanına inen ilk devlet başkanı oldu.

SEMBOLİK ANAHTARLAR TAKDİM EDİLDİ

Yeni havalimanının açılış kurdelesini kesen Erdoğan ve Aliyev'e, havalimanının sembolik anahtarları takdim edildi. Erdoğan ve Aliyev anahtar ile basın mensuplarına poz verdi.

İki lider, daha sonra havalimanı binasını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanvekili Celal Adan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Zengilan'a geldi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...