Zelenskiy: Tahıl koridorunu Türkiye ile sürdüreceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zelenskiy: Tahıl koridorunu Türkiye ile sürdüreceğiz

GÜNDEM Haberleri

Ukrayna'dan, Tahıl Koridoru Anlaşmasına ilişkin açıklama yapıldı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın anlaşmayı tek taraflı durdurmasına rağmen kendilerinin Türkiye ile birlikte tahıl sevkiyatına devam edeceklerini bildirdi.

Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya aldığını duyurmuştu. Bu durum sonrası Ukrayna tarafından ilk açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy "Biz, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye ile anlaşmamıza uygun biçimde devam edeceğiz" dedi.

BM: MÜZAKEREYE HAZIRIZ

Bir açıklamada Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths yaptı. BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Griffiths "Girişim ve uygulanmasıyla ilgili bütün endişeleri tüm taraflarla müzakereye hazırız" dedi.

"TÜRKİYE'YE GÜVENİYORUZ"

Nakliye endüstrisi için para harcandığını ve milyonlarca insan zorluklar yaşarken gıda dağıtımının ertelendiğini dile getiren Griffiths  "Türkiye'nin arabulucu, kolaylaştırıcı ve ev sahibi olarak kilit katkısına güvenmeye devam ediyoruz" diye konuştu. Griffiths, Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasını askıya almasının "endişe verici" olduğunu belirterek, tedarik hattının açık kalması çağrısı yaptı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...