Yüzüncü yıla 'DERYA' imzası! Türk donanmasının 2'nci büyük gemisi olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TCG DERYA, Türk Deniz Kuvvetleri’nin denizaşırı taarruzunda 1 ay boyunca karadan bağımsız olarak ihtiyaçlarını tam karşılayacak, Türk donanmasını ikinci büyük gemisi olacak....

TCG ANADOLU'dan sonra Türk Deniz Kuvvetleri’ne ikinci bir güç geliyor: TCG DERYA... TCG DERYA ile sahil desteği olmadan 30 gün süreyle en az 4 adet geminin ikmal maddeleri yani yiyecek, su, tıbbi malzeme, yakıt, cephane gibi ihtiyaçları denizde ikmal yöntemi ile gerçekleştirilebilecek. Kısaca görev süresi boyunca Türkiye’nin denizde eli olacak....

TCG DERYA'nın özelliklerine daha yakından bakalım…

Yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dahil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerini denizde ikmal yöntemiyle süratli şekilde yapmak, gemilerde bulunan insanlı ve insansız su üstü ve su altı araçların, helikopterlerin ve insansız hava araçlarının (İHA) belirli seviyede bakım ve onarımlarının yapılmasına destek sağlamak amaçlanıyor.

26 BİN TON TAŞIYABİLİYOR

TCG DERYA gemisinin 25 metreye yakın azami genişliğe sahip. Saatte 24 deniz mili hıza ulaşabilecek. 26 bin ton deplasmanı ile zorlu deniz koşullarında güvenle ilerleyebilecek.

TCG DERYA’nın savaşta ordunun eğitim, envanter ve mühimmat stoğu için oldukça önemli. Kısaca savaşa yüzen bir lojistik destek sağlayacak. Bu gemi cephenin ilkyardım malzemelerinden birçok zaruri ihtiyaçları için yüzer bir destek olacak.

Biliyorsunuz lojistik ihtiyaçları kara operasyonlarında kısmen karşılamak daha kolay ancak deniz aşırı ülkelerde en ufak bir aksama savaşın seyrini değiştirebiliyor.

Haberin detaylarına Türkiye Gazetesi YouTube kanalında yayınlanan videodan ulaşabilirsiniz...

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Recebali 18 Eylül 2023 21:37

Emeği geçenlerden sebep olanlardan Allah razı olsun

Hakan Önkan17 Eylül 2023 13:27

TCG DERYA 1989/1992 yılları arasında çalıştım fabrika, akaryakıt ve lojistik gemisiydi. Limanda ise mayın gemilerine bakım yapan bir yüzen kaleydi. Yenisi ile inşallah donanma güç bulacaktır

T coskun16 Eylül 2023 19:54

Bu tür gemiler savasta direk hedeftir. Çok iyi korumak lazım.

Halil İbrahim Şimşek 16 Eylül 2023 15:22

Maşallah Allah Nazardan Korusun. Keşke bu gemiden 3 adet yapılsa.

Sonraki Haber Yükleniyor...