Yuvaları yıkan depremden geriye acı feryatlar kaldı: Ben bu, yükü kaldıramam

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Binlerce canı yitirdiğimiz, yuvaları yıkan Kahramanmaraş depreminin ardından geriye acı feryatlar kaldı. Depremde 2 oğlu, gelini ve 3 torununu kaybeden Türkan Meter, enkaza dönen evinin başında 'Ben bu, yükü kaldıramam' diyerek gözyaşı döktü.

Depreme Kahramanmaraş merkezde yakalanan Türkan Meter, evinden çıkar çıkmaz çocuklarının yaşadığı Pazarcık ilçesi Ördekdede Mahallesi'ne gitti.

Ancak Meter'in enkaz altında kalan oğulları Yılmaz ve Kemal, gelini Şemsi, torunları Umut Efe, Ayşe Meter ve Azra Çelen'i depremde hayatını kaybetti.

Meter'in kızı Gizem Çelen ve diğer gelini Nuray Meter'in ise hastanelerde tedavisi devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezdeki evi de ağır hasar alan Meter, ailesini kaybettiği köyde çadırda kalarak yasını tutuyor.

Yuvaları yıkan depremden geriye acı feryatlar kaldı: Ben bu, yükü kaldıramam

KIZI VE GELİNİ YANDI

Yaşadığı kabusu anlatan Meter, "Sobayı yakmışlar, sohbet ediyorlarmış, saat 3'e kadar oturmuşlar, 3'ten sonra yatmışlar. Yatınca soba bunların üzerine devrilmiş. 2 oğlum, gelinim ve 3 torunum öldü. Kepçeler çıkarttı cenazeleri. Kızım ve diğer gelinim yandı, onlar da yoğun bakımda. Oğlumun birisini sağ çıkarttık, Kayseri'de hastaneye kaldırıldı, kanamayı durduramamışlar." diye konuştu.

Yuvaları yıkan depremden geriye acı feryatlar kaldı: Ben bu, yükü kaldıramam

'BU ACIYI, YÜKÜ KALDIRAMAM BEN'

Meter, "Çok büyük bir acı. Bu acıyı, yükü kaldıramam ben. Allah kimseye göstermesin. Kimsemiz kalmadı." ifadesini kullandı.

Türkan Meter, kent merkezindeki evlerinin ağır hasarlı olduğundan giremediklerini belirterek, köyde çadırda kaldıklarını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...