Yurtlar kullanıma açıldı, konteynerler kuruluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yurtlar kullanıma açıldı, konteynerler kuruluyor

Gündem Haberleri

10 kentte yurtlar, spor kompleksleri, gençlik merkezleri ve spor salonlarından oluşan 146 tesis tam kapasite çalışacak.

HABER MERKEZİ ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanlığı, depremden zarar gören 10 ilde yurtları, spor salonlarını, gençlik merkezlerini ve spor komplekslerini afetzedelere açtı. Adana 17, Gaziantep 16, Şanlıurfa 27, Osmaniye 17, Adıyaman 11, Malatya 10, Hatay 13, Kahramanmaraş 12, Diyarbakır 15 ve Kilis 8 olmak üzere toplam 146 tesis afetten zarar görenlere tam kapasite barınma hizmeti verecek.

30 BİN AİLE KALACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep’teki deprem çalışmaları kapsamında ekiplerin yoğun çaba harcadığı kentte, depremzedeler için konteyner ve çadır kentler de kuruluyor. İlk etapta 500 konteyner kurulurken, bu sayı 15 bine çıkarılacak. Bir yandan da 30 bin ailenin geçici barınması için çalışmalara çadır kentlerin kurulumu da eklendi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...