Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştı: Eski HDP'li Belediye Eş Başkanı cezaevine gönderildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştı: Eski HDP'li Belediye Eş Başkanı cezaevine gönderildi

GÜNDEM Haberleri

 Edirne'de yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışırken ekipler tarafından yakalanan Diyarbakır'ın eski HDP'li Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Arşimet sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Göçmen şubelerindeki işlemleri tamamlanan eski HDP'li Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Arşimet hakkında bir gelişme yaşandı.  Edirne’den PKK-KCK terör örgütü üyesi bir kişinin geçeceği bilgisi üzerine harekete geçen Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Meriç Nehri ve bölgede arama yaptı.

KAÇAMADAN YAKALANDI

Arama sonrası yakalanan Fatma Arşimet'in terör örgütü PKK/KCK'ya üye olmak suçundan istinafta dosyası bulunan bir kişi olduğu ve geçmişte Kayapınar Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı tespit edildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Arşimet'in, 'PKK-KCK silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan Antalya 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde istinafta dosyası olduğu, ayrıca 2016 yılında İstanbul Fatih Vezneciler patlamasında saldırıyı düzenleyen PKK-KCK üyesinin cenazesine katıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan zanlı, Edirne Adliyesine işlemlerin ardından Edirne Cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...