Yunanistan açıklarında mülteci teknesi battı: Bilanço ağırlaşıyor

- Güncelleme:
Yunanistan açıklarında mülteci teknesi battı: Bilanço ağırlaşıyor

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında mültecileri taşıyan geminin batması sonucu 78 kişi hayatını kaybederken 100’den fazla kişi kurtarıldı. Öte yandan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Atina tarafından yapılan açıklamada ise yaşanan tekne kazasının, bu yıl Yunanistan açıklarındaki en ölümcül kaza olduğu ifade edildi.

Son dakika: Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında mültecileri taşıyan geminin batması sonucu 78 kişi hayatını kaybetti. Geminin en az 400 kişiyi taşıdığı tahmin ediliyor.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, Mora Yarımadası'nın Pilos açıklarında gece saatlerinde çoğunun 20'li yaşlardaki erkeklerin oluşturduğu mültecileri taşıyan bir balıkçı teknesi, henüz belirlenemeyen nedenle alabora oldu.

Yunanistan Sahil Güvenliği, teknedeki mültecilerin "herhangi bir yardımı reddettiğini" ve can yeleği giymediklerini açıkladı. 

Yunanistan açıklarında mülteci teknesi battı: Bilanço ağırlaşıyor

100'DEN FAZLA KİŞİ KURTARILDI

Kurtarılan bazı mülteciler Yunanistan’ın Kalamata şehrindeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaşanan tekne kazasının, bu yıl Yunanistan açıklarındaki en ölümcül kaza olduğu ifade edilirken, batan teknede kaç kişinin olduğu henüz bilinmiyor.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, "Daha fazla can kaybından korkuyoruz. İlk raporlar, gemide 400 kadar kişinin olduğunu gösteriyor" denildi.

Yunanistan açıklarında mülteci teknesi battı: Bilanço ağırlaşıyor

Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu yıl yaklaşık 72 bin mülteci ve göçmen, çoğunluğu İtalya olmak üzere İspanya, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs’a geldi. Kurtarılan göçmenlerin Kalamata Limanı'na götürüldüğü ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Teknede net olarak kaç kişinin olduğu henüz bilinmiyor. Öte yandan Girit Adası açıklarında da bu sabah 80 düzensiz göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...