Yunanistan açıklarında facia: 13'ü çocuk 21 göçmen boğuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan açıklarında facia: 13'ü çocuk 21 göçmen boğuldu

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan açıklarında tekne alabora oldu. 13'ü çocuk 21 mülteci boğuldu. Teknede 68 kişinin olduğu öğrenilince arama kurtarma çalışması başlatıldı. Göçmenlerin Afganistan, İran ve Mısır'dan kaçıp Avrupa'ya gitmek için yola çıktığı aktarıldı.

Ege Denizi'nde yine göçmen dramı yaşandı. Yunanistan’ın Eğriboz adası açıklarında dün kötü hava şartları sebebiyle tekne alabora oldu.

30'DAN FAZLA KİŞİ KAYIP

Yunan sahil güvenlik ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu denizde 13'ü çocuk 21 göçmenin cansız bedenine ulaştı. 12 kişi ise sağ olarak kurtarıldı. Bu kişiler, ifadelerinde teknede 68 kişi olduğunu söyledi. Can kaybının artmasından korkulurken havanın kararması nedeniyle arama çalışmaları kıyı şeridinde yoğunlaştırıldı.

CAN YELEKLERİ YOKMUŞ

İzmir’den hareket ettiği düşünülen teknenin içindeki göçmenlerin Afganistan, İran ve Mısır uyruklu olduğu aktarıldı. Mültecilerin hiçbirinde can yeleği olmadığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...