Yunan'ın mülteci yalanına cevap: Cinayet sizin işiniz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan'ın mülteci yalanına cevap: Cinayet sizin işiniz

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan'ın "Türkiye göçmenleri çırılçıplak soyup sınıra bırakıyor" yalanına bir cevap da İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık tarafından "Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmiyor" açıklaması yapıldı.

Yunan Bakan Notis Mitarachi, Türkiye'nin mültecileri dövüp çırılçıplak biz vaziyette sınıra bıraktığını söyledi. Onun bu yalanına cevap geçikmedi. Mitarakis'in iftiralarına bir karşılık da İçişleri Bakanlığı verdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği hitaplarında Yunanistan’ın insanlık dışı muamelelerini gözler önüne serdi. Bu belgeler ve görsellerin Yunanistan’ı uluslararası alanda soktuğu çaresizliğin farkındayız. 

"KENDİNİZE CİNAYET GİBİ İFTİRAYI DA YAKIŞTIRIYORSUNUZ"

Daha geçtiğimiz ay Lübnan üzerinden İtalya’ya geçmeye çalışan bir göçmen botunu patlattınız. Göçmenlerin değerli eşyalarını alıp ölüme terk ettiniz. Bu insanlık dışı davranış sonrası 9 aylık Asım bebek, 4 yaşındaki ağabeyi Abdülvahap ile annelerinin de aralarında olduğu 6 kişi boğuldu. Yunan hükümeti kendisine cinayeti yakıştırdığı gibi yalanı ve iftirayı da yakıştırmaktan imtina etmiyor.

2 YILDA 88 BİN GÖÇMEN ÖLÜME İTİLDİ

Yunanistan, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, BM İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve 1951 Tarihli Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal ediyor. 2020'de 61 bin 737 göçmen geri itildi. Bunun sonucunda 152 kişi öldü, 200 kişi yaralandı. 2022'de ise 26 bin 363 göçmen geri itmeye maruz kaldı. 59 göçmen Yunanistan yüzünden hayatını kaybetti, 54 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

"ADIMIZIN YUNANİSTAN'LA YAN YANA GETİRİLMESİNİ KINIYORUZ"

Ege’de boğulmuş bebeklerin hesabını vermeyen Yunanistan’ı, göçmenlere karşı takındığı insanlık dışı uygulamalardan, ölümlerle sonuçlanan göç politikasından vazgeçmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin isminin, yıllardır göçmenlere uyguladığı insanlık dışı muamelelerle bütün dünyanın yakından tanıdığı Yunanistan ile bu konuda yan yana getirilmesini şiddetle reddediyoruz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...