Yunan basınından çarpıcı itiraf: Türkiye bizi müzakereye mecbur bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Yunan basınından çarpıcı itiraf: Türkiye bizi müzakereye mecbur bıraktı

GÜNDEM Haberleri  / TRT Haber

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Ankara'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis ile gerçekleştireceği görüşme öncesi Yunan basınından çarpıcı bir değerlendirme geldi. Komşu basını, "Türkiye bizi müzakere masasına oturmaya mecbur bıraktı" ifadelerine yer verdi.

Komşu basını, Bugün Ankara'da gerçekleştirilecek olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Yunan mevkidaşı Yorgo Gerapetritis'in görüşmesini mercek altına aldı.

Yunan basınından çarpıcı itiraf: Türkiye bizi müzakereye mecbur bıraktı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunan mevkidaşı Yorgo Gerapetriti ile bir araya geliyor. Görüşme, Yunan basını ve kamuoyunun da gündeminde.

YUNAN BASINI İTİRAF ETTİ

"Türkiye bizi müzakere masasına oturmaya mecbur bıraktı" görüşü, Yunan basınında sıklıkla dile getirilmeye başlandı.

Türkiye'nin İsrail ve Mısır'la ilişkilerini geliştirmesine vurgu yapılıyor. Arnavutluk ve Libya'yı Yunanistan'a karşı kendi saflarına aldığına dikkat çekiliyor. Gerilimden uzak, pozitif gündem Yunan medyası, görüşmede siyasi diyalog, güven artırıcı tedbirler ve pozitif gündem konularının ele alınacağını yazdı.

Yunan medyasında, iki taraf arasında bağların güçlenmesine olanak sağlayan, gerilimden uzak bir görüşme beklentisi olduğu vurgulandı. Yunan kamuoyu Fidan-Gerapetritis görüşmesine odaklanırken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde, İsrail ve Yunanistan liderlerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Türkiye ile Yunanistan arasındaki bu iyi iklimin tutarlılık ve sürekliliğe sahip olması gerektiğini” belirtti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...