Yumruklu kavgaya karışan vekillere 95 bin lira ceza

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Meclis’teki bütçe görüşmesinde yumruklu kavgaya ve tartışmalara karışan CHP, HDP, İYİ Parti ve AK Partili 4 milletvekiline toplamda 95 bin lira ceza kesildi.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında yumruklu kavgaya karışan vekillere para cezası kesildi. Meclis İç Tüzüğü’ne göre kınama cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte biri, Meclis’ten geçici olarak çıkarma cezasına çarptırılan milletvekilinin bir aylık ödenek ve yolluğunun üçte ikisi kesiliyor. Bu kapsamda İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un maaşından on dokuz bin lira, AK Partili Zafer Işık’tan ise maaşının üçte ikisine karşılık gelen 38 bin lira kesilecek.

Diğer yandan yaşanan tartışmalarda CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e de hakaret ettiği gerekçesiyle HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na da “Sizin partiniz ve bakanlığınız mı iffetsiz?” sözleri sebebiyle kınama ve on dokuzar bin lira ceza verildi.

Böylece vekillere toplamda 95 bin lira ceza verilmiş oldu.

Yumruklu kavgaya karışan vekillere 95 bin lira ceza

TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF

Meclis’te bütçe görüşmeleri devam ederken, İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican’ın fotoğrafı tepki çekti. Andican’ın, Ticaret Bakanlığının bütçesinin görüşülmesi devam ederken ayağını yanındaki koltuğa uzatıp oturduğu görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...