Yüksek ev fiyatı ve kira bedeli belirleyenlere büyük darbe! Deprem sonrası fırsatçılara göz açtırılmayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yüksek ev fiyatı ve kira bedeli belirleyenlere büyük darbe! Deprem sonrası fırsatçılara göz açtırılmayacak

GÜNDEM Haberleri

Deprem sonrasında artan ev fiyatları ve kira bedeline karşı kurumlar harekete geçti. Fırsatçılara göz açtırılmayacak. Bir kurum daha artan ev fiyatlarına ve kiralara karşı harekete geçti!

Türkiye’de 11 ilde büyük bir felakete neden olan deprem sonrasında bir yandan yaralar sarılmaya devam ederken, diğer yandan bazı fırsatçılardan gelen haberler ise can sıkıyor. Özellikle deprem sonrasında başka kentlere giden birçok depremzede yüksek ev fiyatları ve kiralar ile karşılaştı. Bunun üzerine kurumlar harekete geçti.

Rekabet Kurumu, Ankara’da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerini inceleyecek.

Yüksek ev fiyatı ve kira bedeli belirleyenlere büyük darbe! Deprem sonrası fırsatçılara göz açtırılmayacak

BU KİŞİLERE AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK!

Rekabet Kurumu deprem felaketi sonrasında artan ev fiyatları ve kira bedellerine karşı harekete geçti. 6 Şubat tarihli depremler sonrasında emlak piyasalarında yaşanan fiyat dalgalanmaları yakın takibe alındı. Rekabet Kurumu dışında daha önce farklı kurumlar tarafından da bu konuda çalışmalara başlanmıştı.

Olası bir kartelleşmeye karşı harekete geçildiğinin altı çizildi. Bu kapsamda Ankara’da faaliyet gösteren emlakçıların, gayrimenkul danışmanlarının ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyip rekabeti ihlal edip etmedikleri incelenecek. Kurumdan gelen açıklamaya göre piyasa koşulları dışında gerçekleşen fiyat oluşumlarına yol açanların tespiti halinde sorumlular hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.

DEPREM SONRASI FİYAT DALGALANMALARI TAKİBE ALINDI!

Kira ve ev fiyatlarında büyük deprem felaketi sonrasında yaşanan fiyat dalgalanmalarının ihlal edilip edilmediğine dair tespit çalışmaları amacıyla ön araştırma açılmasına karar verildi. Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamada, sektörde faaliyet gösteren çok sayıda teşebbüste kurum uzmanları tarafından yerinde inceleme yapıldığının altı çizildi.

Elde edilen bulgular kapsamında incelemelerin kapsamının genişletilerek Ankara dışında diğer illerin de kapsama dahil edileceği aktarılıyor. İncelemelerin gayrimenkul piyasası üzerinde derinleştirilmeye önümüzdeki dönemde de devam edileceği ifade edildi. Rekabet Kurumu tarafından başlatılan incelemeler sonrasında olağandışı fiyat artışları olması durumunda sorumluların en ağır şekilde cezalandırılacağı ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...