'Yüksek emekli maaşı kayıt dışını önleyecek'

- Güncelleme:
'Yüksek emekli maaşı kayıt dışını önleyecek'
GÜNDEM Haberleri

Daha geç emekli olanların yüksek maaş alacağını belirten Faruk Çelik "Uygulama, genç emeklilerin kayıt dışı çalışmasını önleyecek" diye konuştu.

Gazetemizin geçtiğimiz salı günü duyurduğu geç emekliliği teşvik düzenlemesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Faruk Çelik, "Biz çalışanların daha fazla sistemin içinde kalmasını istiyoruz" dedi. Türkiye'de şu anda 50 yaşında emekli olunduğunu hatırlatan Çelik şöyle devam etti; "2036'ya kadar bu böyle gidecek. Kademeli geçiş sebebiyle. Biz ancak 2036 yılında 60 yaşını yakalayacağız. Son reformla emekli aylığı bağlama oranı yüzde 2 olarak belirlendi. Biz diyoruz ki, 25 yıl çalışan birisi çalışmaya devam etsin, 30 yıl olursa aylık bağlama oranı daha fazla olsun. Buna göre emekli maaşı da yüksek olsun. Ayrıca genç emekli olunuyor. Sonra bu kişiler kayıt dışı olarak çalışmaya devam ediyor. Yüksek emekli aylığı ile bunu da önlemiş oluruz. Proje henüz başlangıç aşamasında."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...