Yüce Divan oylaması 5 Ocak'ta

Yüce Divan oylaması 5 Ocak'ta

GÜNDEM Haberleri

4 eski bakan için TBMM Soruşturma Komisyonu'nda kritik bir toplantı yapıldı. Dün verilmesi beklenen karar yeni yıla ertelendi

17 Aralık operasyonunda adı geçen AK Partili eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar'la ilgili TBMM'deki Soruşturma Komisyonu'nda yapılacak 'Yüce Divan' oylaması öncesinde yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Saat 15.00'te toplanması beklenen komisyon 45 dakika gecikmeyle AK Partili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Zirve öncesi AK Parti grup yöneticileri, Soruşturma Komisyonu'nun AK Partili üyelerle bir araya geldi. Grup yönetiminin üyelere, "Maddi gerçekler neyi gerektiriyorsa, hür vicdanlarına göre hareket etmeleri gerektiği" görüşünü dile getirdiği öğrenildi. Yine grup yöneticileri ile Başbakan Davutoğlu ve Komisyon Başkanı Hakkı Köylü arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Komisyon daha sonra saat 18.00'e kadar ara verdi. Verilen bu arada AK Partili üyeler kendi aralarında değerlendirme yaparken, CHP'li üyeler de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu. Komisyon saat 18.00'de yeniden toplandıktan sonra MASAK'ın hazırladığı bilirkişi raporuna eski bakanların verdikleri cevaplar incelemeye alındı. Bir süre sonra da 'Yüce Divan' kararının 5 Ocak 2015 tarihine ertelendiği duyuruldu.
Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, MASAK'ın eski bakanların malvarlıklarıyla ilgili raporuna Erdoğan Bayraktar dışındaki üç eski bakanın itiraz ettiğini belirterek, bunlardan birinin araştırmayı gerektirdiğini söyledi. nbsp;
Raporu 9 Ocak akşamına kadar TBMM Başkanlığı'na vereceklerini belirten nbsp;Köylü, "Bakanları yeniden çağırmak söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "Yok olmaz, o günden sonra başka bir şey yapamayız" dedi. Başkan Köylü, "Rapor incelendikten sonra oylamanın seyrini değiştirebilir mi?" sorusuna ise "Bilemem" karşılığını verdi. Bu arada Komisyon toplantısının yapıldığı katta yoğun güvenlik tedbirleri alındı. nbsp;Dinlemelere karşı sinyal kesici jammerler devreye sokuldu.
TBMM?Bürosu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...