YSK’da beş üyenin görev süresi doluyor! 2023 seçimlerini yeni başkan yönetecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YSK’da beş üyenin görev süresi doluyor! 2023 seçimlerini yeni başkan yönetecek

Gündem Haberleri

YSK'da 7 asıl üyeden beşinin görev süresi 24 Ocak’ta doluyor. İmamoğlu hakkındaki karara yaptığı yorumlar sebebiyle tartışılan YSK Başkanı Muharrem Akkaya ile birlikte 4 üyenin yerine Yargıtay’dan 3, Danıştay’dan 2 isim gelecek. Seçime, yeni YSK ile gidilecek.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) yedi asıl üyesinin beşinin görev süresi 24 Ocak’ta dolacak. YSK üyelikleri için Yargıtay ve Danıştay’daki seçim süreci yılbaşından sonra başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili verilen mahkeme kararı ve ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına yönelik yorumları sebebiyle ismi tartışma konusu olan Başkan Muharrem Akkaya ile birlikte görev süresi dolacak beş üyenin yerine Yargıtay’dan üç, Danıştay’dan ise iki üye seçilecek. Akkaya’nın yanı sıra görev süreleri dolan Cengiz Topaktaş, Kürşat Hamurcu, Erhan Çiftçi ve Yunus Aykın’ın da yerine yeni üyeler seçilecek.

SEÇİME YENİ BAŞKANLA GİDİLECEK

Yargıtay ve Danıştay’daki seçim sürecinin yılbaşından sonra başlayacağı belirtiliyor.  

Mevzuata göre; görev süreleri biten üyelerin tamamı seçilmeden, yeni üyeler görevlerine başlayamıyor. Bu sebeple beş üyenin tamamı seçilene kadar, görev süresi dolan YSK Başkanı ve dört üye görevini sürdürecek. Altı yıl önce YSK’daki mevcut üyelerin görev süreleri bittiğinde, Yargıtay ve Danıştay’daki seçim süreci dokuz ayda tamamlanmıştı. Ancak bu sefer sürecin uzamayacağı ve ocak sonu itibarıyla yeni üyelerin belli olacağı belirtiliyor.

AK Parti kaynakları, görev süreleri biten bir kurulla seçime gidilmesinin doğru olmadığını dile getiriyor. Yargıtay’dan seçilecek üyelikler için şu ana kadar 15’ten fazla aday olduğu ifade ediliyor. YSK’ya seçilecek yeni üyeler daha sonra kendi aralarında başkanı seçecek.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...