YSK yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı

- Güncelleme:
YSK yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

Yurt dışı 2. tur oy kullanma işlemleri bugün itibarıyla başladı. YSK, yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oy sayısının 452 bin 257, gümrüklerde kullanılan oy sayısının ise 19 bin 477 olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı temsilcilikler ve gümrük kapılarında oy verme işlemleri bugün başladı.  Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda beş ülkede oy verme süresi uzatıldı. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 20 Mayıs itibarıyla yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı.

YSK tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışı temsilciliklerde kullanılan oy sayısı 452 bin 257, gümrüklerde kullanılan oy sayısı ise 19 bin 477'e ulaştı. Toplam 471 bin 734'ü oy kullanıldı.

YURT DIŞINDA OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

YSK 28 Mayıs seçimi için Türkiye'nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri bugün başladı, 24 Mayıs'a kadar sürecek. Temsilcilikler dışında oy kullanmak isteyenler ise gümrüklerde 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar oy verebilecek.

Dış temsilciliklerde oy verme işlemi, o temsilcilik için ilan edilen tarih aralığında hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00 ile 21.00 arasında, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde ise yerel saatle 09.00 ile 18.00 arasında yapılabilecek.

Yurt dışı seçmenler, belirlenen temsilciliklerin herhangi birinde veya sandık kurulan herhangi bir gümrük kapısında oy kullanabilecek, bu işlem için randevu alınmasına gerek olmayacak.

 

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...