YSK kararı Resmi Gazete ’de yayımlandı: Milletvekillerinin illere göre dağılımı belirlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
YSK kararı Resmi Gazete ’de yayımlandı: Milletvekillerinin illere göre dağılımı belirlendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yüksek Seçim Kurulu’nun milletvekillerin illere göre dağılımını ve seçim bölgelerini belirleyen kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre Ankara ve İstanbul 3 seçim bölgesinden oluşacak bunun yanı sıra Ankara 36 İstanbul 98 milletvekili çıkaracak.

YSK Başkanlığı’nın yayımladığı karara göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görev yapacak 600 milletvekilinin illere göre dağılımları belli oldu. Yayımlanan kararda, seçimde hangi ilden kaç milletvekilinin çıkarılacağı ve illerin kaç seçim bölgesinden oluşacağı belirlendi. Milletvekillerinin dağılımı ve oluşturulan seçim bölgeleri Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) tarafından alınan güncel nüfus verilerine göre belirleniyor.

ANKARA VE İSTANBUL 3 SEÇİM BÖLGESİNDEN OLUŞACAK

Yayımlanan 124 numaralı YKS kararında, 18'den fazla milletvekili çıkaracak olan Ankara ve İstanbul'un 3 seçim bölgesine, İzmir ve Bursa'nın 2 seçim bölgesine ayrıldığı aktarıldı. Diğer illerin ise 18'den az milletvekili çıkardığı için tek bölge halinde seçime gireceği belirtildi. Buna göre; Ankara 3 seçim bölgesinden toplam 36, İstanbul 3 seçim bölgesinden toplam 98, İzmir 2 seçim bölgesinden toplam 28 ve Bursa 2 seçim bölgesinden toplam 20 milletvekili çıkararak, TBMM'ye gönderecek.

YSK kararı Resmi Gazete ’de yayımlandı: Milletvekillerinin illere göre dağılımı belirlendi

                                         

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...