YPG'den Bayık'a jet yanıt: Söz konusu değil!

YPG'den Bayık'a jet yanıt: Söz konusu değil!

GÜNDEM Haberleri

Dün Cemil Bayık'ın yaptığı Kobani'den sonra sırada Efrin var açıklamasına YPG'den yalanlama geldi.

Rojava'da (Suriye Kürdistanı) örgütlü Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri (YPG), Efrin kentine yakın bir tehdidin sözkonusu olmadığını bildirdi.
Efrin Kantonu YPG Komutanlığı son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında Cephet El Nusra grubunun Efrin'e yönelik saldırı gerçekleştirmek için güç yığdığı ve saldırı için hazırlıklar yaptığı yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.
Açıklamada, İdlib ve Halep çevresinde yaşanan çatışmaların Nusra grubu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları arasında yaşanan çatışmalar olduğu belirtilerek, "Kantonumuza yönelik herhangi bir grubunun saldırısı olmuş değil" denildi.
YPG, "Şimdiye kadar hiç bir grupla herhangi bir kriz, çatışmalı durum yaşanmadığını ve hiçbir tarafla bir sorun, çatışma yaşamak istemediklerini" duyurdu.
Geçtiğimiz günlerde Rûdaw'a konuşan Efrin Kantonu Başbakanı Hevi Mustafa, "Halkımız hazırlıklı. Tedbirlerimiz var. Efrin'de de tehlike var" demişti.
Mustafa, Efrin'in ambargo altında olduğuna da dikkati çekmişti.
Demokratik Topluluklar Birliği (KCK) Eşbaşkanı Cemil Bayık da, BBC'ye, El Nusra Cephesi'nin Efrin'e doğru ilerlediğini söylemişti. Bayık, "Köylüleri telefonla arayarak Kaçın yoksa sizi öldüreceğiz diyorlar. IŞİD gibi psikolojik savaşı kullanıyorlar. Önce insanlar arasında panik yapıyorlar sonra da saldırıyorlar" demişti.
PYD'nin kanton ilan ettiği 3 yerden biri olan (Diğerleri Kobani ve Amude) Efrin, Türkiye'nin Kilis kentinin karşısında bulunuyor.
Kentin nüfusu, iç göç nedeniyle bir milyonu aşmış durumda.

VATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...