Yök Başkanı, 'Bu utanç bir daha yaşanmayacak'

Yök Başkanı, 'Bu utanç bir daha yaşanmayacak'

GÜNDEM Haberleri

ODTÜ'ye kayıt yaptırmak için gelen başörtülü öğrencilerin bazı öğrenciler tarafından okuldan kovulma görüntülerine tepki yağdı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) kayıt yaptırmak için gelen başörtülü öğrencilerin bazı öğrenciler tarafından okuldan kovulma görüntülerine tepki yağdı. YÖK Başkanı Prof. Gökhan Çetinsaya, "Utanç tablosunu bir daha yaşamayacağız" dedi. Üniversitelerde bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceklerini belirten Çetinsaya şunları söyledi: "Başörtüsü taktığı için üniversiteye alınmamanın olduğu bir utanç tablosunu bir daha yaşamayacağız. Yapılan doğrudan bir taciz ve öğrenim hakkına saldırıdır. ODTÜ yönetiminin derhal soruşturma açmasını bekliyoruz. Bu konuda gerekli yasal müdahaleler yapılacak." Bu arada ODTÜ Rektörü Prof. Ahmet Acar da olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ise Rektör Prof. Acar'ın kamera kayıtlarını bizzat incelediğini belirterek, "Yanlış bir tutum, hakaret, şiddet varsa yapanlarla ilgili gerekli disiplin soruşturmasını başlatacağız" dediğini bildirdi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...