Yılın ilk MGK'sı toplandı

/ Kaynak: AA
Yılın ilk MGK'sı toplandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında toplandı. MGK'nın ana gündem maddesini yasa dışı dinlemeler oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında saat 14.40'da başlayan MGK'da önemli gündem maddeleri masaya yatırılacak. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıda, son günlerde yaşanan yasa dışı dinleme olayları masaya yatırılacak. TÜBİTAK'ın kriptolu telefonlarının ne kadar güvenilir olduğu ve TÜBİTAK içerisinden bilgi sağlanarak dinleme yapılıp yapılmadığı da MGK'da ele alınacak.

TÜBİTAK damgalı kriptolu telefonların ne kadar güvenilir olduğu son günlerde yaşanan olaylarla birlikte sorgulanır hale geldi. Devletin üst kademesinin de kullandığı kriptolu telefonları ayrıca kuvvet komutanları da kullanıyordu. TÜBİTAK'ın kriptolu telefonlarını kullanan kuvvet komutanlarının da dinlendiği yönündeki iddialar, bugün MGK'nın gündeminde olacak.

MGK'nın bir diğer önemli maddesi ise Suriye'de yaşanan gelişmeler olacak. İç gelişmelerin de masaya yatırılacağı toplantının en önemli maddeleri arasında Suriye sınırında yaşanan olayların detaylı olarak değerlendirilmesi bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...