Yiğit Bulut, 'Askeri kanattan istifalar gelebilir'

Yiğit Bulut, 'Askeri kanattan istifalar gelebilir'

GÜNDEM Haberleri

Mısır'da darbecilerin atadığı Başsavcı Abdülmecid Mahmud istifa etti. 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut askeri kanattan da istifalar olacağını söyledi.

Mısır'da darbecilerin atadığı Başsavcı Abdülmecid Mahmud istifa etti. 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut bu istifayı değerlendirdi. Bulut, önümüzdeki günlerde askeri kanattan da istifalar olacağını söyledi. Mısır'da darbecilerin atadığı başsavcının istifa etmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Yiğit Bulut, 'Çünkü; darbecilerin atadıkları başsavcı onların istedikleri doğrultusunda tutuklamaları yapacak kişiydi. Bu istifa darbecilerin yargı prosedörünü kullanarak dünyaya vermek istedikleri mesajında çöktüğünü gösteriyor' dedi. Darbecilerin tutuklamaları yaparken yargı sürecini kullanarak yapmak istediğini ifade eden Bulut, 'Yani dünyaya şu mesajı vermek istiyorlar, bakın normal bir süreç var, normal bir yargılama var, normal bir iddia var, Bu iddia sonrasında işleyen bir süreç var' dedi.
GENERALLER DE İSTİFA EDEBİLİR
'Darbecilerin yapmak istedikleri tutuklamaları, yapmak istedikleri zulmü, legalleştirmek görevi verdikleri başsavcının istifa etmiş olması darbecilerin çok büyük bir pozisyon kaybettiğini gösteriyor' diyen Yiğit Bulut, önümüzdeki zamanda askeri kanattan generallerden, albaylardan istifa gelebilir. Küçük rütbeli askerler silahları ile birlikte Mursi taraftarlarına katılmış durumda şeklinde konuştu.
ZULÜM VE BASKI UZUN SÜRE DEVAM ETTİRİLEMEZ
Mısır halkının seçtiği lider koltuğuna geri dönene kadar bu tepkilerin devam edeceğini söyleyen Yiğit Bulut, 'Zulüm, baskı ve yalan uzun süre devam ettirilemez. Darbecilik uzun süre devam ettirilemez. Dolayısıyla insanın yaradılışına aykırı bütün bu baskı unsurları Mısır'da görülüyor. Ama insanoğlu onurnu koruyor, insanoğlu seçtiğini koruyor ve Mısır sokaklarında insanlar daha da artan bir şevkle seçtikleri lidere sahip çıkıyor. Bütün dünyanın ve Türkiye'de bazı kesimin ibretle izlemesi gereken tablolardır bunlar' dedi. Bulut sözlerini şöyle sürdürdü; Yapacakları tutuklamaları legalleştirmek adına oraya koydukları adamın istifa etmiş olması darbenin meşrulaştırmaya çalıştığı hukuk sisteminin çöktüğü anlamına geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...