YHT... Tek rakibi THY

YHT... Tek rakibi THY

GÜNDEM Haberleri

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı seferlerine resmen başladı. İlk yolcular arasında Başbakan Erdoğan da vardı.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) seferlerine başladı. İlk seferi için Ankara'dan yola çıkan trenin yolcuları arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, birçok bakan, milletvekili ve gazeteciler de vardı. Ankara Tren Garı'ndan saat 11,20'de yola çıkan YHT, 12.43'te Eskişehir'e ulaştı. Hattın açılışı için ilk tören de burada gerçekleştirildi. Ardından 15.37'tekrar yola koyulan tren ikinci tören için 16.14'de Bilecik'te durdu. Yüksek Hızlı Tren, 16.51'de ise resmi törenin yapılacağı Pendik istasyonuna doğru yola çıktı. YHT, Kocaeli geçişi sırasında teknik bir arıza sebebiyle 15-20 dakika durdu, sonra yoluna devam etti. Yolculuk sırasında 250 kilometre hıza kadar ulaşan tren yolculara sağladığı konforla da göz doldurdu. nbsp;
3 SAATE DÜŞECEK
Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girmesiyle iki şehir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düştü. Bu süre ilerleyen tarihlerde 3 saate kadar düşecek. Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durağın bulunduğu hatta 755 sanat yapısı inşa edildi. İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat, Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. 2015'te Marmaray'a bağlanacak olan YHT Halkalı'ya kadar ulaşacak. Marmaray'la entegre edildikten sonra YHT'yle Asya ve Avrupa kıtaları arasında kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek.

nbsp;YHT... Tek rakibi THY


GÜNDE KARŞILIKLI 12 SEFER nbsp;
Hatta ilk etapta 6 gidiş 6 geliş olmak üzere günlük karşılıklı 12 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek. Ankara-İstanbul YHT hattının hizmete girmesiyle yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78'e çıkması öngörülüyor. Hat yılda ortalama 7,5 milyon yolcuya hizmet verilecek. 6 vagondan oluşacak yüksek hızlı tren setleri 409+2 yolcu kapasiteli olacak. YHT'nin hizmete girmesiyle Ankara-Gebze arasındaki seyahat süresi de 2 saat 30 dakikaya inecek. Kombine taşımacılıkla diğer kentlere olan seyahat süresi de kısalacak.
MODERN İPEKYOLU
Ankara-İstanbul yüksek hızlı demiryolu sadece eski ve yeni başkentleri kısa sürede birbirine bağlamakla kalmayacak, modern İpek demiryolu güzergahında da yüksek hızlı yeni bir demiryolu koridorunu açacak. Ankara-İstanbul YHT hattının hizmete girmesiyle birlikte TCDD de Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Eskişehir-Konya YHT sefer ve saatlerinin 25-26 Temmuz'dan itibaren yeniden düzenlendiği açıkladı.
nbsp;YHT... Tek rakibi THY
YENİ NESİL LOKOMOTİFİN KUMANDASINA GEÇTİ
Başbakan Erdoğan, cuma namazını TÜLOMSAŞ Fabrikası Camii'nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşları selamlayan Erdoğan daha sonra TÜLOMSAŞ tesislerini gezdi ve burada üretilen yeni nesil lokomotiflerin kurdelesini keserek, ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Ardından YHT'nin açılışı için Ankara Garı'ndan Eskişehir'e hareket eden Erdoğan'a yolculuğu boyunca iki Sikorksy, iki kobra ve bir de ambulans helikopter eşlik etti. nbsp;(Fotoğraflar: Raşit Aydoğan)

nbsp;YHT... Tek rakibi THY
Millî Hızlı Trenimizi 2017'de üreteceğiz
Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) için Eskişehir'de düzenlenen ilk törende konuşma yaptı. YHT'nin, Ankara-Eskişehir ve Konya-Eskişehir arasında yıllardır problemsiz çalıştığını belirten Erdoğan "Sabotajlara rağmen Ankara-İstanbul hattını tamamladık. Nice şehrimizi hızlı trenle buluşturacağız" dedi. Milli yüksek hızlı trenlerin 2017'de Eskişehir'de üretileceğini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: "Çeteler vesayet hattı devam etse hızlı tren olabilir miydi? Hızlı trenler 12 yıl önce hayalden öteye geçemezdi. Biz hayallerini gerçeğe dönüştüren bir ülkeyiz. Artık örnek olan bir Türkiye var. Gelişmiş ülkelerde ne varsa bizde de olacak, hatta daha da fazlası olacak.
10 Ağustos'ta bir tercih yapacaksınız; ya eski Türkiye ya yeni Türkiye. Adayların partilerin hızlı tren hayalleri var mı? Bunların Marmaray gibi bir derdi var mı? Olamaz. Bizim ulaştığımız yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bu zihniyet, Türkiye'yi kara trene mahkûm eden zihniyettir. Onlar eski Türkiye'yi geri getirmek istiyorlar. Bu seçimde, partileri bir kenara bırakarak monşerlere değil milletin adayına oy vermenizi bekliyorum. CHP, MHP, HDP, Pensilvanya, malum medya İsrail'in işini kolaylaştırmak için her türlü çirkinliği yapıyorlar. Ahlaksızca iftiralardan, yalanlardan hiçbir zaman geri durmuyorlar. Türkmen kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Ey CHP-MHP sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var? Türkmen kardeşlerimize her türlü maddi, manevi yardımı yapan biziz."
Pendik'teki konuşmasında da başkentleri hızlı trenle birbirine bağladıklarını anlatan Erdoğan, "Çıkmış şimdi adaylardan bir tanesi, 'Marmaray'ı Demirel yapıyordu' diyor. Hadi oradan, ne Demirel'i, ne alakası var? Bunun ilk adımını atan merhum Abdülhamid Han. Hayata geçirmek bize nasip oldu. Bütün engellemelere rağmen temelini de biz attık, açılışını da biz yaptık" diye konuştu.
Konuşmasında İsrail'e tepkisini sürdüren Başbakan Erdoğan, nbsp;"Mescid-i Aksa'ya ayaklarında o kirli, pis postallarıyla giren İsrail askerleri bilsinler ki bir yanlışın içindeler. Onlar bizim mabetlerimize, ibadethanelerimize bu ahlaksızlığı, edepsizliği, alçaklığı yaparlar ama biz onların ibadethanelerine asla bu edepsizliği yapmayız" dedi.

Ulaşım 1 hafta bedava
Yüksek hızlı trenin yarından itibaren Ankara-İstanbul seferlerine başlayacağını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ulaşımın gelecek pazara kadar ücretsiz olacağı müjdesini verdi. "Bu trenin sahibi sizlersiniz" diyen Erdoğan, bilet fiyatlarını da açıkladı. Erdoğan, "Bilet fiyatları normal 70 lira, 7 yaş altı ücretsiz, 7-12 yaş çocuklar yarı fiyatına, yani 35 lira, 65 yaş üstü 35 lira, öğrenciler ise 55 lira" dedi.

nbsp;YHT... Tek rakibi THY

Açılışı yapılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunuyor.

İSMAİL SONSUZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...