Yetimlere Türkiye şefkati

Düzenleyen:
Yetimlere Türkiye şefkati

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın birçok noktasında hizmet veren TİKA, garipleri sevindiriyor.

Kurum, Afganistan'ın Herat şehrindeki İbn-i Bibi Yetimhanesinde akrabaları olmadığı için bayram günleri de yetimhanede kalan 150 çocuğa yemek verdi. Afganistan’ın tanınmış kârilerinden Şir Ağa İrşad Salih’in Kur’ân-ı kerim tilaveti ile başlayan yemekte Herat Program koordinatörü Ali Ergun Çınar bir selamlama konuşması yaptı. Ali Ergun Çınar amaçlarının Türkiye ile Afganistan’ı birbirine bağlayan ve geçmişi 250 yıla dayanan dostluk ve kardeşliği Kur’ân-ı Kerim’de ifadesini bulan “Aranıza sevgi ve rahmeti koydum" düsturuna uygun hareketle daha da perçinlemek olduğunu söyledi.

Yetimlere Türkiye şefkati

Yetimlerle ilgili kalıcı çalışmaların gayreti içinde olduklarını ifade eden Program Koordinatörü, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin şefkat ve merhamet elinin daima küçük kardeşlerimizin üzerinde olacağını ifade etti. Program selamlama konuşmaları, şiir okunması, yetimhane korosunun ilahileri ve hediyelerin takdimi sonrasında son buldu. Yemeğe, Herat Belediye başkanı ve şehrin ileri de katıldı.

Yetimlere Türkiye şefkati

Yetimlere Türkiye şefkati

Yetimlere Türkiye şefkati

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...