'Yeşil' sahte pasaportla kaçmış

'Yeşil' sahte pasaportla kaçmış

GÜNDEM Haberleri

Faili meçhul cinayetlerin bir numaralı şüphelisi olarak aranan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın en yakın arkadaşı Cengiz Ersever, savcıya ifade verdi.

Albay Çillioğlu cinayeti soruşturmasında ifadesi alınan?Ersever "Yeşil'in yurtdışına gitmek istemesi üzerine ben kendisine Metin Tanrıkulu adına bir pasaport çıkardım. Bu pasaportu kullandığını biliyorum" dedi.YEŞİL'İN SAĞ KOLU CENGİZ?ERSEVER SAVCIYA ANLATTI
Star gazetesinden Helin Şahin'in haberine göre Faili meçhul cinayetlerin bir numaralı şüphelisi olarak aranan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın en yakın arkadaşı Cengiz Ersever, savcıya ifade verdi. Ersever, "Yıllar önce Yeşil'in yurtdışına çıkması için gerekli pasaportu ben çıkardım. Metin Tanrıkulu adıyla pasaport yaptım" dedi. Yeşil'in o pasaportla önce Suriye'ye ardından Yunanistan'a geçtiği öğrenildi. Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Çillioğlu, Kürt yazar Musa Anter, Ayten Öztürk ve pek çok faili meçhul cinayet soruşturmasının bir numaralı şüphelisi 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım hakkındaki soruşturmalar sürüyor. Kırmızı Bültenle arama kararı bulunan ve görüldüğü yerde tutuklanması emredilen Yeşil'in bulunması için tahkikat devam ediyor.
'Yeşil nerede' diye soruldu
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Tunceli İl Jandarma Komutanı Kazım Çillioğlu ve Ayten Öztürk cinayetleri soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde Yeşil'in en yakın arkadaşının ifadesi alındı. Türk İntikam Tugayı (TİT) adına Semih Tufan Gülaltay ile beraber Akın Birdal'a suikast yapan Cengiz Ersever, savcılık tarafından sorgulandı. Yeşil'in nerede olduğu sorulan Ersever'in "Bilmiyorum" cevabı vererek Yeşil'i koruduğu kaydedildi.
Sahte pasaportu ben çıkardım
Yıllar önce Yeşil ile beraber olduğunu itiraf eden Ersever, "Yeşil'in yurtdışına gitmek istemesi üzerine ben kendisine Metin Tanrıkulu adına bir pasaport çıkardım. Bu pasaportu kullandığını biliyorum" dediği öğrenildi. Yeşil'in yaşayıp yaşamadığı, ailesine ulaşırken Ersever'i aracı edip etmediği ve nerede olduğuna dair soruları yanıtlamaktan çekinen şu an Ersever'in "Ben de zaten yakında yurtdışına gideceğim. Beni bulamazsınız" dediği belirtildi. Savcı Metin Tanrıkulu adına araştırma başlattı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...