Yerinde Dönüşüm’de taviz yok! Bakan Özhaseki: Sağlam, güvenilir konutlar yapacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem çalışmalarıyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Özhaseki, “Sağlam, güvenilir konutlar yapacağız. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Sekiz dokuz şiddetinde bile olsa deprem evimizden çıkmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, Malatya'daki 'Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temel atma töreninde Yerinde DönüşümProjesi'ne dair açıklamalarda bulundu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı illerden biri olan Malatya’da ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda ilk kazma vuruldu.

Yerinde Dönüşüm’de taviz yok! Bakan Özhaseki: Sağlam, güvenilir konutlar yapacağız

Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki fay kırıklarının geçtiği yerlerde asla inşaat izni vermeyeceklerini söyledi.

“18 İL ETKİLENDİ, 14 MİLYON NÜFUS ETKİLENDİ”

6 Şubat günü büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığını hatırlatan Bakan Özhaseki, “Bu felaket gerçekten bizim bin yıllık Anadolu medeniyetimizi kurduğumuz, yaşamaya çalıştığımız bu topraklarda karşımıza çıkan herhalde en büyük felaketti. Bundan daha büyük bir felaketle karşılaşmadık. 11 il deniyor ama 18 il etkilendi, 14 milyon nüfus etkilendi, 680 bin konut 170 bin de iş yeri yıkıldı. Dile kolay arkadaşlar söylemesi de çok kolay bir çırpıda söyleniyor 850 bin bağımsız birim. Böyle büyük bir hasar vardı” şeklinde konuştu.

Yerinde Dönüşüm’de taviz yok! Bakan Özhaseki: Sağlam, güvenilir konutlar yapacağız

 “Sağlam, güvenilir konutlar yapacağız. Bu konuda taviz vermeyeceğiz Japonya’dan bir deprem anısını da konuklarla paylaşan Bakan Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“SEKİZ DOKUZ ŞİDDETİNDE BİLE OLSA DEPREM EVİMİZDEN ÇIKMAYACAĞIZ”

Sağlam, güvenilir konutlar yapacağız. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Sekiz dokuz şiddetinde bile olsa deprem evimizden çıkmayacağız. Yok efendim alelacele yap, gel şuraya. Ne olacak? Sen buna da göz yum. Yok arkadaşlar. Göz yummadan, tavizsiz şekilde gideceğiz. Bunu yapacağız. Şimdi vatandaşlarımızı rahatlatmak için söylüyorum. Beş katlı bir apartmanda oturan on tane vatandaşımız. Anlaştılar. Beşinin altısının, yedisinin anlaşması yeterli.

Ola ki bazıları takılır, mahkemeyi çok sever diye söyleyeyim. Yüzde yüz anlaşma sağlayamayabiliriz. Olsun önemli değil. Altı kişinin yedi kişinin anlaşması yeterli. Ortak hesap açacağız. Orada işe başlandığında biz para vermeye devam edeceğiz. Sonuna kadar. Velev ki iş yaptırdığınız insan yarıda bıraktı, kaçtı.

Yerinde Dönüşüm’de taviz yok! Bakan Özhaseki: Sağlam, güvenilir konutlar yapacağız

Arkadaşlar TOKİ olarak devreye gireceğiz, biz endişeniz olmasın. Bir an önce anlaşın ve işe başlayın. Sizin müteahhitlerle yapacağınız tip protokol de hazırladık. O bizim protokolümüzü kiminle yaptırıyorsanız, kime yaptırıyorsanız imzalayarak verin anlaşın ve işe başlayın.

"TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Taviz vermeyeceğiz, sağlam bir şekilde evler yaptırıp ondan sonra da yerimizde oturmaya devam edeceğiz inşallah sağlıkla. Burada biz başlıyoruz. Yapabildiğimiz kadar biz yapacağız. Çok uzun süreceğini zannetmiyorum bu inşaatların. Ama çevrede de sizlerden destek bekliyoruz. Lütfen bir an önce çevredeki binalarda siz başlayın arkadaşlar.”

Yerinde dönüşüm ile bölge esnafının da ekonomik olarak kalkınacağına değinen Özhaseki, kentlerin eski canlılığına kavuşması ile verilen göçlerinde tekrardan geri döneceğini söyledi.

Yerinde dönüşüm için 134 bin başvuru Yerinde Dönüşüm projesini başlattıklarında epeyce itirazın olduğunu ancak aradan geçen süre zarfından şuana kadar 134 bin civarında müracaat olduğunu da belirten Özhaseki, “Demek ki insanlar diyorlar ki evet siz başlayın. Başlatın bu işi. Biz geliyoruz. Size güveniyoruz. Yeter ki başladığımızda siz de paramızı verin diyorlar. Kolay mı? Kolay da değil arkadaşlar. Emin olun bir taraftan Cumhurbaşkanımız, bir taraftan bizler." diye konuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...