Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayan zanlı tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayan zanlı tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, geçtiğimiz günlerde ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Bacağına aldığı 4 bıçak darbesi sonrası hemen hastaneye kaldırılan Yılmaz, bugün taburcu oldu. Öztürk Yılmaz'ı bıçaklayan Serhat K. ise Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce "Kasten Öldürmeye Teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde bıçaklı saldırıya uğrayan ve bacağından yaralanan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'da tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Hastane önünde açıklamalarda bulanan Yılmaz, yaşadığı bıçaklı saldırıyı şöyle anlattı:
Bir tane şahıs bizim sevenimiz olarak geldi. İki, üç dakika benim yanımda kaldı. Kendisine bir kahve ikram etmek istediğimde arkamda kaldı o an. Bıçağı çekip boynumdan vurmak istedi ve arkadan da 4 tane bıçak yarası aldım, bıçak yaralarım çok derin. Bugün tedavi oluyorum ama tedavim evde sürecek.”

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN TUTUKLANDI

Yılmaz'a, partisinin genel merkezinde bıçakla saldıran Serhat K, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheli, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunun ardından Serhat K, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandı.

ZANLININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Serhat K, savcılık ifadesinde, devlet büyüklerine yönelik internette gördüğü ifadelerinden dolayı kızgınlık duyduğu Öztürk Yılmaz'ı cezalandırmak istediğini, olayda kullandığı bıçağı Ulus'ta bir halden aldığını, partinin genel merkezine taksiyle gittiğini ve olayın ardından bıçağı AŞTİ'de çöp kovasına attığını söyledi. Öldürme kastıyla hareket etmediğini, pişman olduğunu savunan Serhat K, kimseden talimat ve yardım almadığını, olayı kendi iradesiyle gerçekleştirdiğini iddia etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...