Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: Türkiye, İsrail'e karşı derhal hareke geçmeli

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan: Türkiye, İsrail'e karşı derhal hareke geçmeli

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Erbakan, başta Türkiye olmak üzere bütün İslam aleminin İsrail ve ABD'ye karşı yaptırımlar uygulaması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak İsrail’in Gazze’deki hastane katliamıyla ilgili konuştu. 

"BATI'YA PETROL SATIŞI DURDURULSUN"

Bu vahşete artık yeter dediklerini belirten Erbakan "Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik üsleri kapatılsın. İslam ülkeleri zulme destek olan ABD ile Batılı ülkelere petrol ve doğalgaz satışını durdursun. Bütün İslam alemi, Türkiye’nin öncülüğünde derhal harekete geçmeye mecbur. Bu insani ve imani bir zorunluluk. Aksi taktirde bu mazlumların ahından dünyada ve ahirette kurtulamayız” dedi.

"NETANYAHU İÇİN TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILMALI"

Fatih Erbakan, İsrail'deki büyükelçimizin geri çağrılması gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle noktaladı: Müslüman ülkelerin hava sahaları, kara suları ve limanları ABD ile İsrail'e kapatılmalı. Amerikan ve İsrail firmalarının Müslüman ülkelerde devletle yapmış olduğu kontratlar acilen iptal edilmeli. Türkiye liderliğinde Amerikan ve İsrail mallarının boykot edilmesi konusunda ortak karar alınmalı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için tutuklama kararı çıkaran uluslararası toplum, Netanyahu için de aynı hükmü uygulamalı. Netanyahu Adalet Divanı'nda yargılanmalı. İsrail ordusunda görev yapan, hem Türkiye Cumhuriyeti hem de İsrail vatandaşı olan askerler tespit edilerek, insanlığa karşı suç işlemekten yargı önüne çıkarılmalı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...