Yeni sıcak hava dalgası yolda... Meteoroloji uzmanı 2 bölgeyi uyardı: Rekor kırılacak!

- Güncelleme:
Yeni sıcak hava dalgası yolda... Meteoroloji uzmanı 2 bölgeyi uyardı: Rekor kırılacak!

GÜNDEM Haberleri

Yurdu kasıp kavuran Eyyamı bahur sıcakları yurdu terk etti. Sıcaklıklar mevsim normallerine dönerken yağmurlu havayla biraz serinleyen vatandaş, yeni bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, Mısır’dan gelen sıcak hava dalgası için uyardı. Rekor kırılacağını söyleyen Çalışkan, sıcaklıkların zirvesi için tarih verdi.   

Tüm yurdu etkisi altına alan sıcak hava geri dönüyor. Geçen hafta 45 dereceyi gören sıcaklıklar düşüşe geçmişti. Sıcaklıklar bu hafta mevsim normallerine döndü. Batı bölgelerinde yağmur devam ederken doğuda ise aşırı sıcaklar etkili olacak.

İÇ ANADOLU’DA SICAKLIK REKORLARI KIRILACAK

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, aşırı sıcakların geri döneceğini belirterek uyardı, "Bir yenisine daha hazırlanıyoruz. Bu sefer pazar günü Mısır üzerinden gelecek. Mısır üzerinden geleceği için Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olacak. Bu sefer İç Anadolu'da sıcaklık rekorları kırılacak." uyarısında bulundu.

Yeni sıcak hava dalgası yolda... Meteoroloji uzmanı 2 bölgeyi uyardı: Rekor kırılacak!

SICAKLIKLAR 46 DERECEYİ GÖRECEK

Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde hava sıcaklıklarının 40-46 dereceleri görebileceğini söyleyen Çalışkan, "Kayseri, Konya ve Nevşehir'de pazartesi günü sıcaklıklar 40 dereceyi aşabilir. Adana ve Kahramanmaraş 46 derecelere yükselecek. Bu yılın en sıcak günlerini Akdeniz ve İç Anadolu illerinde yaşayacağız." dedi.

Hava sıcaklıklarının Batı bölgelerinde de yükseleceğini belirten Çalışkan, "İstanbul ve Batı bölgelerinde de sıcaklık yükselecek. Pazartesiden itibaren 35'li dereceleri göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Çalışkan, sıcak hava dalgasının 4-5 gün etkisini sürdürmesini beklendiğini de belirtti.

İSTANBUL’A SAĞANAK UYARISI

Hava sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü İstanbul'da yer yer sağanak yağışın etkili olacağını söyleyen Çalışkan, "İstanbul'da hafif yağış başladı. Akşama doğru sağanağa dönecek. Hava daha serin olacak yağmur ara ara devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...