Yeni kabine ne zaman açıklanacak? AK Partili Ali İhsan Yavuz tarih verip duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni kabine ne zaman açıklanacak? AK Partili Ali İhsan Yavuz tarih verip duyurdu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta sandıktan zaferle ayrılmasının ardından gözler açıklanacak yeni Kabine'ye çevrildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Erdoğan'ın cumartesi günü mazbatasını aldıktan sonra yeni Kabine'yi de saat 22.00'de açıklayabileceğini söyledi.

Türkiye'de milyonlarca seçmenin oy kullandığı Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan sandıktan zaferle ayrıldı. Erdoğan'ın zaferinin ardından gözler yeni bakanlar kuruluna çevrildi.

Yeni kabinede hangi isimlerin olacağı merak edilirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan önemli bir açıklama geldi.

A Haber'de konuşan Yavuz, kabinenin açıklanacağı tarih ve saati paylaştı. 

"MUHALEFETTE İSTİFALAR OLABİLİR"

28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda tarihi bir hezimet yaşayan muhalefet kanadında genel başkanlar düzeyinde istifaların olabileceğini belirten Yavuz, "Ya da bundan sonraki kongrelerde adaylıktan çekilmelerinin söz konusu olabileceğini öngörüyorum" dedi.

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yarın milletvekillerinin yemin edeceğini belirten Yavuz, "Sonraki gün cumhurbaşkanımız mazbatasını aldıktan sonra yemin edecek. Cumartesi mazbata ve yemin olacak. Akşam saatlerinde 22.00 gibi düşünülüyor. Yeni kabine açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...