Yeni darbe iddiaları FETÖ’yü motive etmek için

Düzenleyen:
Yeni darbe iddiaları FETÖ’yü motive etmek için

GÜNDEM Haberleri

Yeni darbe iddialarının çok defa gündeme geldiği, ancak bunun ümitsizliğe kapılan örgüt üyelerinin motivasyonuna yönelik olduğu kaydedildi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında hafta başı yapılan Bakanlar Kurulunda, güvenlik birimleri tarafından FETÖ ve PKK mücadelesine yönelik ayrıntılı bir sunum yapıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele sunumlarında, FETÖ’nün 15 Haziran’da ikinci darbe planladığına yönelik iddialar da gündeme geldi. Güvenlik bürokrasisi bu konuda “Yeni darbe iddiaları 15 Temmuz’dan sonra çok kere gündeme geldi. Devletin ilgili birimleri tüm iddiaları ciddiye alarak gerekli çalışmayı yapıyor. Her türlü iddia takibe alınıyor. Ancak bu tartışmalar ümitsizliğe kapılan örgüt üyelerinin motivasyonuna yöneliktir” değerlendirmesini yaptı. FETÖ brifinginde, ayrıca “Mahrem imamların büyük bölümünün çözüldüğü ve itirafçı oldukları” bilgisi de verildi.
İADE GİRİŞİMLERİ SÜRECEK
 Mahkemelerin çağrılarına uymadıkları için haklarında Türk vatandaşlığından çıkarılmaları süreci başlatılan FETÖ’cülerle ilgili de değerlendirme yapıldı. Hükümet kaynakları, Türk vatandaşlığından çıkarılsalar da FETÖ’cülerin bulundukları ülkelerden iadelerine girişimlerinin sürdürüleceğini dile getirdi. Hükümet kaynakları “Bunlar zaten iade edilmiyorlar şu anda. Bizim bu konudaki girişimlerimiz sürecek. İlgili ülkelerle belli bir noktaya gelirsek, yani iade durumu ortaya çıkarsa, vatandaşlıktan çıkarılma işlemi de gerekirse durdurulur. Zaten her bir kişinin vatandaşlıktan atılma işlemi tek tek ele alınacak. Bakanlar Kurulu o günkü durumuna bakar, o kişiyle ilgili bir iade durumu ortaya çıkarsa, işlemi durdurur” değerlendirmesi yaptı.
 PKK ‘İTHAL ELEMANA’ YÖNELDİ
 PKK ile mücadele konusunda gelinen noktanın da değerlendirildiği Bakanlar Kurulunda, örgüte yurt içinden katılımların minimize edildiği bilgisi verildi. PKK ile mücadele sunumunda “Örgüte katılımlar özellikle Suriye ve Kuzey Irak kaynaklı. Türkiye’deki örgüt üyelerinin büyük bölümü artık sınır ötesinden gelenlerden oluşuyor. Sınır ötesi eleman devşirmelerinin önüne geçmek için, Suriye sınırına duvar örme çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerekiyor” değerlendirmesi yapıldı. Bakanlar Kurulunda, sınır güvenliği konusunda tedbirlerin artırılmasının yanı sıra, Suriye ve Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızmaların önlenmesi için, örgüt üyelerinin bulundukları yerde etkisiz hale getirilmesinin önemine de dikkat çekildi. Bu kapsamda, güvenlik bürokrasisine sınır ötesi operasyonların artırılması talimatı verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...